„Mi-a zis: Nu mai pot” Un bărbat a murit la UPU Iași, după ce a fost lăsat o noapte întreagă să agonizeze. Familia vrea ca cei vinovați să fie trași la răspundere

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 30 mai 2024, 09:55

„Mi-a zis: Nu mai pot” Un bărbat a murit la UPU Iași, după ce a fost lăsat o noapte întreagă să agonizeze. Familia vrea ca cei vinovați să fie trași la răspundere

Sursa: Observator/Pixabay

Un bărbat de 56 de ani din Iaşi a murit la spital după ce a acuzat dureri insuportabile, iar medicii l-ar fi lăsat să agonizeze în scaun, pe holurile spitalului.

Bărbatul a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie conştient şi cooperant, însă starea sa s-a înrăutăţit rapid, iar medicii au decis să-l transfere la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon. De acolo a început calvarul. 

Ultimele cuvinte ale bărbatului, după ce a fost lăsat să agonizeze pe holurile spitalului

Odată ajuns la UPU, bărbatul a fost lăsat aproape 7 ore pe un scaun, într-o sală de aşteptare.

Abia după ce a intrat în comă, medicii s-au alarmat şi l-au mutat la terapie intensivă. Din păcate, a fost mult prea târziu, deoarece la scurt timp, bărbatul a murit

„Am sunat salvarea luni dimineaţă la şapte. Ne-a venit salvarea la ora 11. Între timp am mai sunat de două ori. A treia oară când am sunat la ambulanţă, ni s-a închis uşa în nas!", a declarat soţia bărbatului mort pentru Observator

Citește și: Un bărbat din Fetești a murit după ce propria bombă i-a explodat în față! Acesta se pregătea de un posibil atac al rușilor

„Ştiind că ai probleme cu piciorul şi cu spatele, tu nu poţi să-l pui pe scaun. Atât mi-a zis: <nu mai pot!> Cu o voce răgușită", mărturiseşte și fiul bărbatului decedat pentru sursa citată.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Familia vrea ca cei vinovați să fie trași la răspundere

Familia victimei doreşte ca cei responsabili să fie traşi la răspundere. Calvarul bărbatului a început când problemele sale mai vechi de sănătate au revenit, acuzând dureri grave de spate.

Speriată, soţia sa a sunat la 112, însă ambulanţa a întârziat să apară.

Acuzele fiind dureri lombare. A fost dirijată o ambulanță tip B, care a preluat pacientul la ora 10:30, ajungând cu acesta la spital în jurul orei, 11.56", a specificat Marlena Crihan, reprezentant SAJ IS.

Citește și: Tragedie în Deva: Un tânăr motociclist și-a pierdut viața după ce un șofer nu i-a acordat prioritate| VIDEO

Conducerea Spitalului Sfântul Spiridon a transmis, printr-un comunicat de presă, că bărbatul ar fi primit toate îngrijirile necesare. Cu toate acestea, familia este hotărâtă să meargă în instanţă pentru a se face dreptate.

„După aceea mi-au spus că a intrat în comă. Din comă a făcut stop cardio respirator, iar după aceea a fost gata/ Pleacă de acasă pe picioarele lui, se urcă în ambulanţă, iar acum, după 24 de ore, trebuie să-l iau acasă în sicriu", adaugă soţia şi fiul.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!