Meteorologii AVERTIZEAZA: Vom avea parte de CANICULA pana vineri! Vezi ce temperaturi se vor inregistra

Meteorologii AVERTIZEAZA: Vom avea parte de CANICULA pana vineri! Vezi ce temperaturi se vor inregistra

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat, miercuri, informarea meteo de canicula, disconfort termic, instabilitate atmosferica, care va fi valabila de miercuri de la ora 10:00 pana vineri la ora 06:00.

Miercuri, vremea se mentine caniculara in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei si al Banatului, zone in care disconfortul termic va fi accentuat. In aceste regiuni se vor inregistra frecvent temperaturi maxime in jur de 35 de grade, iar in Lunca Dunarii de 37 de grade.

 

Joi, disconfortul termic se va mentine ridicat in Dobrogea, sudul si estul Munteniei, precum si in sudul Olteniei, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul de 80 al disconfortului termic, iar maximele termice vor fi de 34...36 de grade.

 

Totodata, incepand din dupa-amiaza zilei de miercuri si pana in dimineata zilei de vineri, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata.

 

Se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii extinse la munte, dar si in centrul, nordul, nord-estul si sud-vestul teritoriului si pe spatii mai restranse in celelalte zone.

 

Ploile vor avea si caracter torential, izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 30...35 l/mp.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate