Meteorologii avertizeaza: Romania este in tranzitie catre o noua clima! "Luna lui cuptor" s-a transformat in "luna potopului"! Iata din ce an nu a mai plouat atat de mult intr-o luna!

,

Meteorologii avertizeaza totodata ca trebuie sa fim pregatiti si pentru un record de canicula de peste 40 de grade Celsius care poate aparea in oricare din verile urmatoare!

Romanii s-au obisnuit deja cu schimbarile radicale ale vremii. La Constanta, intr-o singura ora temperaturile au scazut si cu zece grade. Cerul intunecat de furtuna si brazdat de fulgere a fost rapid inlocuit de curcubeu.
"Intensitatea fenomenelor este foarte mare si persistenta lor!", spun meteorologii.
Furtuni extra-tripicale, de asta are parte Romania in ultimele saptamani. Cantitati imense de apa cazute intr-un interval scurt de timp, care se transforma efectiv intr-un potop pentru oameni.

In luan iunie a plouat cu 70% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar in iulie cu 80%. Nu a mai plouat atat de mult din anul 1991, cand puhoaiele au creat o unda de viitura pe Trotus, de sapte metri inaltime, ce a dus la ruperea Barajului de la Belci si moartea a peste 100 de oameni.

 

Citește și:

Vremea anormala continua! S-a dat cod portocaliu: toata Romania e afectata! Ce se va intampla in urmatoarele ore, aveti mare grija

Veste importanta pentru soferi: se schimba legea! Toti cei care au permis sunt vizati

Se schimba varsta de pensionare pentru femei! Decizia este obligatorie, uite de la ce varsta se va iesi la pensie de acum inainte

Live Stream Online "Bravo, ai stil! Celebrities" - Ediția de sâmbătă, 19 septembrie - VIDEO

Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 19 septembrie - A doua parte - VIDEO. Akebono, dezamăgit de relația cu Aya: "Mi-am dat seama că am..."


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies