Mesajul presedintelui Traian Basescu despre Florin Cioaba: "Dumnezeu sa-l ierte. A fost un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea roma"

,
Mesajul presedintelui Traian Basescu despre Florin Cioaba: Dumnezeu sa-l ierte. A fost un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea roma

Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante in care arata ca Florin Cioaba a fost "un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea roma", pentru ca i-a indemnat pe tinerii etniei sa mearga la scoala si sa isi urmeze vocatia prin promovarea traditiilor.

"Am aflat cu profunda tristete vestea mortii lui Florin Cioaba. Este un moment de adanca suferinta pentru familia lui Florin Cioaba, dar si pentru intreaga comunitate roma, carora doresc sa le adresez intreaga mea compasiune si sustinere. Florin Cioaba a fost un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea roma pentru ca, intelegand importanta educatiei, i-a indemnat pe tineri sa mearga la scoala, dar si sa-si urmeze vocatia pretuindu-si si promovandu-si traditiile", arata seful statului, intr-un mesaj dat publicitatii de Administratia Prezidentiala.

De asemenea, Basescu le-a spus jurnalistilor, la Prislop, in judetul Maramures, ca Cioaba "a muncit extraordinar de mult sa ii aduca pe romi la crestinism".

"Condoleante familiei domnului Cioaba si condoleante intregii etnii pe care a reprezentat-o. Este un regret pe care il exprim fata de un om care a muncit extraordinar de mult sa ii aduca pe romi la crestinism, indiferent ce fel de crestinism, dar a incercat sa le insufle dorinta de a trece la crestinism. Ceea ce este important", a spus presedintele.( sursa Mediafax)

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Rusia, răspuns vehement pentru SUA după decizia Trezorerirei: 'Plata datoriilor se poate efectua în ruble'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies