Mesaje de Sf. Sofia: Urări și felicitări pentru sărbătorite

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 15 sep 2023, 09:32

Urări și felicitări pentru sărbătorite

Sursa: Unsplash

Sfânta Sofia este celebrată în fiecare an la data de 17 septembrie, iar multe românce îi poartă numele, celebrându-și onomastica în această zi.

Numele „Sofia” este tot mai des întâlnit în România, iar acesta vine de la Sfânta Sofia, o mamă puternică, ce a îndurat nenumărate chinuri din cauza credinței sale. Iată care sunt cele mai frumoase mesaje pentru sărbătorite. 

Citește și: Semnificația numelui Sofia. Care este originea acestui nume tot mai popular printre români

Urări și felicitări pentru sărbătoritele ce îi poartă numele Sfintei Sofia

Ziua de 17 septembrie nu o prăznuiește doar pe Sfânta Sofia, în această zi se pomenesc și cele trei fiice ale ei, Pistis, Elpis și Agapis, ce au trecut la cele sfinte împreună, luptând pentru credința lor. Sfânta Sofia este considerată ocrotitoarea copiilor și a mamelor rămase văduve, iar puterea credinței sale a devenit ocrotitoarea Bulgariei începând cu anul 1992. Iată câteva mesaje și urări cu care să le surprinzi pe sărbătorite.

 

Fie ca toate zâmbetele tale să fie la fel de dulci precum cel pe care mi l-ai arătat când ai venit pe lume. La Mulți Ani!

La Mulți Ani, copilul meu drag! Mami și tati te iubesc enorm și îți mulțumesc că ne-ai ales să fim părinții tăi!

Să îți păstrezi mereu zâmbetul cald, sufletul pur şi lumina în priviri cum erau în prima zi în care m-ai văzut.

La Mulţi Ani, copil frumos și bun!

La Mulți Ani, copil frumos și bun! Să ai o viață plină de bucurii, norocul să te copleșească, iar ghinionul să te ocolească! Toate visele sa ți se îndeplinească!

Copilăria-i un zâmbet, un vis, e veselie, E pasărea ce alunecă-n zare, și-un gând pribeag de-o veșnicie. Copilă

Din adâncul sufletului îți doresc ca anii ce se scurg să treacă precum razele soarelui mângâie o trestie umedă și bătută de vânt, precum iubirea alină sufletele suferinde.

Să fii fericită si mereu însoțită de cei care merită să te iubească. LA MULTI ANI!!!

Sfântul al cărui nume îl porți să îți călăuzească pașii, să îți aducă bucurie în suflet și să fie întotdeauna cu tine. La Mulți Ani!

Îți urez La Mulți Ani, pentru că porți acest nume. Fie ca Sfântul pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De ziua ce-ți surâde-n prag și-i porți frumosul nume, Eu îți doresc tot ce-i mai drag și mai frumos pe lume.

 

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului un sincer La Mulți Ani!

Îngerii sa-ți călăuzească pașii La mulți ani, Sofia! Îngerii să-ți călăuzească pașii iar Sfântă Fecioară să-ți lumineze drumul în viață.

Ziua numelui tău Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău La Mulți Ani, Sofia!

 

 

Citește și: Calendar Ortodox Septembrie 2023: Sărbători cu cruce roșie și zile de post în luna lui Răpciune

Ce nume își celebrează onomastica în această zi?

Mii de femei din România își celebrează onomastica la data de 17 septembrie, atunci când se celebrează Sfânta Sofia, însă acesta nu este singurul nume ce trebuie să primească mesaje în această zi. Cu ocazia acestei sărbători se celebrează și numele derivate din numele Sfintei Sofia, mai exact Sofian, Sofianu, dar și Sofiana, Sofie, Sofita, Sofi, Sofiica, Sohiia.

Numele „Sofia” are o însemnătate aparte, acesta fiind de origine greacă, de la „Sophia”, cuvânt ce semnifică înțelepciunea. Acest nume are o istorie vastă, fiind folosit chiar din epoca bizantină, fiind purtat și de soțiile împăraților Iustin și Iustinian, însă de-a lungul anilor, acest nume a devenit tot mai preferat de către părinți, relatează ego.ro

Citește și: Calendar Ortodox 15 septembrie 2023: Sărbătoare mare pentru românii ortodocși azi! Rugăciunea tămăduitoare de boli și necazuri grele

Sursa: playtech.ro

 

Taguri: