Medic: "Dispecerii 112 pun întrebări aiurea, întârzie misiunile şi pun în pericol viaţa oamenilor!"

,

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă din Brăila spune că serviciul 112 nu funcţionează corespunzător.

Ba mai mult, acesta susține că dispecerii „pun întrebări aiurea, întârzie misiunile şi pun în pericol viaţa oamenilor”.

Medicul Florin Ştefan, director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila, spune, în contextul cazului Caracal, că dispecerii de la serviciul 112 întârzie misiunile de salvare.

„Pun întrebări aiurea, nu stai tu, dispecer, să întrebi de ce te doare, unde te doare, când te-a mai durut. Se bagă aiurea, ar trebui să facă legătura direct la ambulanţă, se pierd minute preţioase. Întârzierile la cazuri sunt o regulă, de fiecare dată întârziem pentru că se pierde timpul la telefon, riscăm vieţile oamenilor. Aşa se întâmplă: ei pun întrebări aiurea, întârzie misiunile şi pun în pericol viaţa oamenilor. Pe dispeceri nu-i cunosc personal, comunicăm doar telefonic, nu ştiu de unde îi iau, cine îi bagă acolo”, a declarat, potrivit mediafax.ro, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila, Florin Ştefan.

Medicul brăilean mai spune că la fiecare misiune există o întârziere de 6-8 minute şi că acest lucru ar putea fi evitat prin modificarea procedurilor de lucru şi prin instruirea personalului.

 

Citește și:

5 lucruri neobișnuite despre plantele carnivore

Adriana Săftoiu PULVERIZEAZĂ listele PNL: Oameni fără cultură minimală, dar au știut să vorbească cu paltonul liderului

O adolescenta de 14 ani a descoperit un tratament care ar putea opri pandemia de coronavirus

Mama Alexandrei Macesanu: "Multumesc statului roman ca ne-a gasit copilul si ne si amendeaza!" Cazul Caracal, inca o contestatie respinsa spre disperarea parintilor...

Cum se face dulceața de ardei iute. Iată rețeta cea mai comună


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies