Masuri de pregatire in caz de cutremur. Ce trebuie sa faci pentru a supravietui unui seism puternic

Au trecut trei zile de la cutremurul din Vrancea, dar oamenii se asteapta la ce este mai rau. Drept dovada sunt aplicatiile descarcate de pe internet, direct pe telefoanele mobile.

Este vorba despre acele sisteme care ne-ar putea avertiza cu cateva secunde inainte de producera unui seism major. Zgomotul pe care l-ati auzit este zgomotul cutremurului din 1977. Este un huruit pe care unii nu-l vor uita niciodata. S-a auzit si acum trei zile insa, ceva mai incet, spun oamenii care s-au rugat la Cel de Sus sa nu-si gaseasca sfarsitul printre daramaturi. Nu mai pot pune geana pe geana de frica si spun ca daca un astfel de seism i-ar suprinde in case nici nu ar avea unde sa se ascunda.

Cei care au nesansa de a locui in cladiri cu risc seismic ridicat au invatat astazi de la reprezentantii Crucii Rosii cum ar trebui sa reactioneze in caz de cutremur. Urmariti cu atentie explicatiile! Va pot salva viata! Sunt si locuri din cladiri, de care trebuie sa va indepartati pe cat posibil in timpul unui cutremur. Totodata, ar trebui sa va asigurati ca in casa aveti strictul necesar pentru cel putin 3 zile de supravietuire. Apa, alimente, o lanterna si un fluier, cu care sa semnalizati locul unde va aflati, dar si paturi, acte si bani.

##VIDEO81989##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate