Masurarea temperaturii: ce se intampla de maine in magazine

Scanner termic

Masurarea temperaturii: autoritatile au luat o decizie oficiala in scandalul termometrelor de la intrarea in magazine.


In articol:

Astfel, potrivit unui comunicat emis in cursul zilei de astazi, triajul epidemiologic in functie de temperatura devine obligatoriu. Cu alte cuvinte, masurarea temperaturii la intrarea in magazine sau in alte spatii inchise este perfect legala si devine obligatorie.

Comunicatul emis de Ministerul Sanatatii mai precizeaza ca, daca un posibil client are temperatura de peste 37.3 grade Celsius sau daca refuza dezinfectarea mainilor sau purtarea mastii, acestuia i se poate interzice intrarea in spatiul inchis.

Citeste si: Focar de coronavirus in Bucuresti. Autoritatile sunt in alerta: ce zona este afectata

Masurarea temperaturii devine obligatorie

Scanner termic

Iata comunicatul integral emis de Ministerul Sanatatii:

Ministerul Sanatatii precizeaza ca, in conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta, triajul epidemiologic se aplica obligatoriu in cadrul institutiilor sau autoritatilor publice, operatorilor economici si profesionistilor.

Astfel, facem precizarea ca, pe perioada starii de alerta, la intrarea intr-un spatiu inchis, fie din cadrul unei institutii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va masura temperatura corporala atat personalului propriu, cat si celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienti, consumatori.

Citeste si: Este legală măsurarea temperaturii la intrarea în magazine? Iată ce spun specialiștii

Masurarea temperaturii: ce se intampla cu cei care au temperatura peste 37.3 grade

De asemenea, in cazul in care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuza dezinfectarea mainilor sau purtarea mastii de protectie i se poate interzice intrarea in spatiul inchis.

Mentionam ca, la masurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adauga marja de eroare prevazuta in prospectul dispozitivului. Mai mult, in cazul in care temperatura depaseste 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura dupa o perioada de 2-5 minute de repaus.

In cazul spatiilor comerciale, nu se aplica obligatia ca un client sa fie insotit de o persoana din sediu.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate