Măștile devin obligatorii și în spațiile deschise. Ce țară a luat această decizie?

,

Măștile devin obligatorii și în spațiile deschise. Având în vedere criza coronavirusului, autoritățile au luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului.


In articol:

Măștile devin obligatorii și în spațiile deschise.  Pentru că numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus este în creștere, în sudul Spaniei au fost introduse noi restricții.

Citeste si: Traian Basescu, despre Guvernul Orban: "Ii trosneam demult"

Măștile devin obligatorii și în spațiile deschise. Ce țară a luat această decizie?

Dacă până acum purtarea măștilor de protecție era obligatorie doar în spațiile închise, autoritățile din sudul Spaniei au luat decizia de a impune această măsură și în exterior. Astfel, în regiunea Andaluzia, masca de protecție trebuie purtată indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 2 metri, potrivit digi24.ro .

Chiar dacă merg la plajă sau la piscină, oamenii sunt obligați să poarte masca, autoritățile luând această măsură pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, având în vedere că în ultima perioadă numărul cazurilor noi a crescut destul de mult. Copiii cu vârsta până în 6 ani, dar și persoanele care au probleme medicale nu sunt obligate să poarte masca de protecție.

Citeste si: Anul scolar incepe in 14 septembrie. Cele trei scenarii pentru elevi

Starea de alerta, prelungita pentru inca 30 de zile. Hotararea de Guvern

Guvernul a adoptat, miercuri seară, hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 17 iulie, după ce reprezentanţii Executivului anunţaseră că nu vor fi noi restricţii, dar nici noi măsuri de relaxare.

Astfel, rămâne obligatorie purtarea măştii în spaţiile închise, magazine, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, dar se menţin şi restricţiile privind restaurantele în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi unele evenimente. 

”Începând cu data de 17 iulie 2020, se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.

410 din 18 mai 2020, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, şi prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 515 din 16 iunie 2020, cu modificările şi completările ulterioare”,  se arată în hotărârea adoptată, miercuri seara, de Guvern.

Citește continuarea aici.

Citeste si: 6 fotbaliști de la Dinamo, confirmați cu COVID-19. Ce se întâmplă în Liga 1 de fotbal

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Un barbat de 45 de ani a murit acasa, dupa ce a fost confirmat cu coronavirus si a refuzat internarea

Emmanuel Macron îi dă flit lui Zelenski: Se opune total desemnării Rusiei ca stat terorist

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Se incheie testarea pe oameni a unui vaccin impotriva coronavirusului. Ce anunta Rusia despre starea voluntarilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies