Oficial. Mașinile de transport alternativ nu vor putea să circule pe benzile speciale pentru autobuze

Author: Bianca Vidoi

Mașinile de transport alternativ nu vor putea să circule pe benzile speciale pentru autobuze

Sursa: PixaBay

Măsura prin care mașinile de transport alternativ să poată circula pe benzile speciale pentru autobuze a fost respinsă zilele trecute.

Chiar dacă condiția măsurii de circulare a mașinilor de transport alternative pe benzile speciale pentru autobuze era să nu deranjeze în niciun fel circulația autobuzelor, aceasta a fost respinsă de către Camera Deputaților.

Citește și: Soluția controversată pe care a găsit-o un primar din România pentru a degaja traficul rutier. Măsura implică o modificare semnificativă privind programul elevilor

Mașinile de transport alternativ nu vor putea să circule pe benzile speciale pentru autobuze

Proiectul de lege pe care l-au respins și senatorii și deputații dorea ca autoturismele ce sunt folosite de aplicații de ridesharing, precum Bolt sau Uber să beneficieze de benzile speciale pentru autobuze în cazul în care acestea nu blochează circulația.

Din moment de acest proiect a fost respins, acesta nu va putea fi aplicat deoarece și-a terminat parcursul administrativ. „Autoturismele care efectuează   transport alternativ  nu beneficiază de facilitățile de trafic aferente serviciilor publice de transport local, cu excepția  posibilității de a circula în localități pe banda special amenajată pentru mijloacele de transport auto în comun , era notat în proiectul de lege respins.

Proiectul respins de Camera Deputaților a fost inițiat de 9 deputați USR, iar motivația acestora pentru apariția acestei propuneri era faptul că,, banda special amenajată pentru mijloacele de transport auto în comun a fost concepută și pentru a facilita deplasarea unor vehicule atunci când traficul este ridicat, permițând conducătorilor acestora să respecte un orar sau să realizeze deplasarea într-un interval de timp mai scăzut, eliberând astfel și benzile normale pentru ceilalți participanți la trafic”.

Citește și: Cum arată fiica lui Virgil Ianțu. Adolescenta a împlinit anul acesta 17 ani și e de o frumusețe desăvârșită

Șoferii mașinilor folosite pentru ridesharing vor putea fi considerați salariați

Un alt proiect de lege dorește ca pentru șoferii mașinilor folosite pentru ridesharing să fie folosit un mecanism special pentru a stabili dacă aceștia sunt salariați sau lucrători independenți.

Alexandru Cumpanasu, candidat la prezidentiale, acuzatii grave:

Pentru ca șoferii de ridesharing să fie considerați salariați trebuie să îndeplinească două din cele cinci condiții:

  • determinarea efectivă sau stabilirea unor limite superioare pentru nivelul de remunerare;
  • solicitarea ca persoana care lucrează prin platformă să respecte reguli obligatorii specifice în ceea ce privește aspectul, comportamentul față de client sau prestarea muncii;
  • supravegherea executării muncii sau verificarea calității rezultatelor muncii, inclusiv prin mijloace electronice;
  • restrângerea efectivă a libertății persoanei, inclusiv prin sancțiuni, de a-și organiza munca, în special libertatea de a-și alege programul de lucru sau perioadele de absență, de a accepta sau de a refuza sarcini ori de a folosi subcontractanți sau înlocuitori;
  • restricționarea efectivă a posibilității de a construi o bază de clienți sau de a efectua munci pentru orice terț.

Citește și: Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din 2022. Care sunt ministerele care au pierdut sume mari de bani

Sursa: avocatnet.ro

 


Cookies