Mașini de sute de mii de euro, acoperite de apă! Cum arată o parcare subternă din Dubai după inundațiile care au lovit raiului milionarilor

Author: Diana Bostan

Mașinile de lux din Dubai au fost acoperite de apă

Sursa: Captură TikTok

Inundațiile puternice care au lovit recent Dubaiul au adus cu ele imagini uluitoare. O parcare subterană, destinată exclusiv mașinilor de lux în valoare de sute de mii de euro, a fost transformată într-un veritabil lac subteran.

Mașinile de lux au fost acoperite de apele inundațiilor, transformând parcarea subterană într-un peisaj dezastruos. O tânără și-a făcut curaj pentru a ieși din casă și pentru a filma scenele dezastrului.

Mașinile de sute de mii de euro au fost acoperite de apă

Inundațiile puternice care au lovit mai multe zone din Dubai și Abu Dhabi au generat haos și panică în rândul rezidenților și șoferilor.

Oamenii au încercat din răsputeri să se adăpostească și să fugă din calea apelor, în timp ce mașinile de lux au rămas blocate în trafic sau chiar au fost lăsate în urmă în mijlocul inundațiilor. 

Citește și: Dubai și Qatar au fost inundate în urma unei furtuni extreme în timpul vizitei lui Marcel Ciolacu! Primul mesaj transmis de premierul României

Imaginile surprinse de martori oculari și distribuite pe rețelele sociale arată cum mașinile scumpe sunt complet acoperite de apă.

Într-un video postat pe TikTok se poate observa cum apele au cuprins în totalitate mașinile de lux aflate într-o parcare subterană din Dubai.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Nu am intrat în apă pentru a filma aceste videoclipuri, înainte să începeți din nou să mă criticați”, a scris tânăra în descrierea clipului postat pe TikTok.

Inundațiile au generat îngrijorări suplimentare în rândul rezidenților și investitorilor din Dubai, ridicând întrebări despre infrastructura orașului și capacitățile acestuia de a face față fenomenelor meteorologice extreme. 

@poeravajade I did not go in the water and take these videos before you get onto me again 🙂 #dubaistorm #dubaiflood #flood #dubai #porsche ♬ It's Not so Bad- Cummrs

Ploile ar putea continua în Dubai

Ca și restul Emiratelor Arabe Unite, Dubaiul are o climă caldă și uscată, așadar, precipitațiile sunt rare și, în multe zone, există o infrastructură limitată, cum ar fi canalizarea, pentru a face față evenimentelor extreme. Marți, totuși, Dubai a avut parte de o ploaie torențială și extremă. 

Citește și: Ploile torențiale au provocat haos în Dubai. Zborurile au fost anulate și străzile complet inundate

Fenomenele de ploi torențiale ca acestea vor deveni mai frecvente din cauza schimbărilor climatice provocate de om. Pe măsură ce atmosfera continuă să se încălzească, este capabilă să absoarbă mai multă umezeală și apoi să o împrăștie sub forma unor ploi mai puternice, care să ducă la inundații.

Ploaia care a scufundat Dubaiul este asociată cu un sistem de furtuni care traversează Peninsula Arabică și se deplasează prin Golful Oman.

Același sistem aduce, de asemenea, condiții neobișnuite de ploaie în Oman și în sud-estul Iranului. Se așteaptă ca ploile să se diminueze în regiune, dar câteva averse ar putea persista înainte de revenirea vremii uscate.