Dubai și Qatar au fost inundate în urma unei furtuni extreme în timpul vizitei lui Marcel Ciolacu! Primul mesaj transmis de premierul României

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 17 apr 2024, 10:07

Imagini cu inundațiile din Dubai

Sursa: Captură TikTok @disaster9578

Ploile puternice au provocat marți inundații uriașe în Dubai, unde drumurile s-au transformat în râuri, iar apele au inundat mai multe locuințe.

În imaginile surprinse de oameni, se vede cum pe pista aeroportului internațional din Dubai avioanele încearcă să navigheze pe ape. 

Primul mesaj transmis de premierul României, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți cu românii stabiliți în Qatar pentru a-i asigura de convingerea că au șanse financiare mult mai mari aici decât în România. De asemenea, le-a spus și că dorește revenirea lor în țară.

Toate acestea se întâmplau în timpul furtunii extreme.

Citește și: Ploile torențiale au provocat haos în Dubai. Zborurile au fost anulate și străzile complet inundate

Astăzi, 17 aprilie 2024, Marcel Ciolacu încă își continuă vizita în Emiratele Arabe Unite. Premierul României a transmis, de asemenea, un mesaj pe pagina personală de Facebook în urma vizitei lui.

„A fost o bucurie pentru mine să fiu în mijlocul comunității românești din Qatar!

Vă mulțumesc pentru seriozitatea și profesionalismul de care dați dovadă în domeniile în care activați și datorită cărora România este respectată aici!”, este mesajul transmis de Marcel Ciolacu.

@bloombergpolitics Torrential #rains across the #UAE prompted flight cancellations, forced schools to shut and brought traffic to a standstill. The heavy rains that caused widespread #flooding across the desert nation stemmed partly from cloud seeding.
#worldnews #weather ♬ original sound- Bloomberg Politics

Un pasager blocat pe aeroport a declarat că a petrecut noaptea acolo, alături de alte sute de persoane, după ce a sosit cu avionul din Hong Kong marți seara târziu, deoarece nu existau opțiuni de transport în afara terminalului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: MAE confirmă: Un român a murit în explozia de la hidrocentrala din Italia. Alte două persoane au decedat și cinci au fost rănite

„Aeroportul se umple și nimeni nu are unde să se ducă”, a declarat bărbatul.

Volumul ploilor din Dubai și Qatar de ieri, 16 aprilie 2024, este egal cu al unui an întreg de ploi, conform Organizației Națiunilor Unite.

A plouat atât de torențial încât unii șoferi au fost nevoiți să își abandoneze mașinile în timp ce apa a crescut și drumurile s-au transformat în râuri.

@aljazeeraenglish Videos show heavy #rain and #flooding hitting parts of #Oman, sweeping cars away and causing widespread destruction.. Several people were reported killed. #omanflood #News #extremeweather #omantiktok #oman🇴🇲 ♬ original sound- Al Jazeera English

Ploile ar putea continua în Dubai 

Ca și restul Emiratelor Arabe Unite, Dubaiul are o climă caldă și uscată, așadar, precipitațiile sunt rare și, în multe zone, există o infrastructură limitată, cum ar fi canalizarea, pentru a face față evenimentelor extreme. Marți, totuși, Dubai a avut parte de o ploaie torențială și extremă. 

Fenomenele de ploi torențiale ca acestea vor deveni mai frecvente din cauza schimbărilor climatice provocate de om. Pe măsură ce atmosfera continuă să se încălzească, este capabilă să absoarbă mai multă umezeală și apoi să o împrăștie sub forma unor ploi mai puternice, care să ducă la inundații.

Ploaia care a scufundat Dubaiul este asociată cu un sistem de furtuni care traversează Peninsula Arabică și se deplasează prin Golful Oman. Același sistem aduce, de asemenea, condiții neobișnuite de ploaie în Oman și în sud-estul Iranului.

Se așteaptă ca ploile să se diminueze în regiune, dar câteva averse ar putea persista miercuri înainte de revenirea vremii uscate.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!