Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie

,
Noi focare de covid in Israel
Masca de protectie a fost reintrodusă[Sursa foto: PixaBay]

Masca de protecție a fost reintrodusă în mai multe zone, după ce au apărut două noi focare de coronavirus în școli. Statul a decis reimplementarea acestei măsuri, pentru a preveni infectarea cu virusul necruțător.


In articol:

În unele zone masca de protecție a fost reintrodusă, după apariția a două noi focare de coronavirus. Masca va fi obligatorie atât în interior, cât și în exterior.

Unde s-a decis reintroducerea măștii de protecție, după apariția a două focare de COVID-19

Israelul a anunțat reintroducerea măsurii de purtare a măștii de protecție, după apariția a două noi focare de coronavirus. Astfel, masca de protecție va fi obligatorie atât în interior, cât și în exterior în zona Binyamina, la sud de Haifa, și în Modiin-Makkabim-Reut, oraș situtat între Tel Aviv și Ierusalim.

Noi focare de covid in Israel
Masca a fost din nou introdusa[Sursa foto: PixaBay]

Această măsură a fost reintrodusă la doar cinci zile după ce Israelul a ridicat obligativitatea purtării măștii după scăderea numărului de infecții la nivel național.

După ridicarea acestei măsuri, într-o școală din Binyamina, 45 de elevi au fost testați pozitiv cu Covid-19, iar în Modiin au fost înregistrate săptămâna trecută 20 de cazuri.

Focarul detectat în șocala din Binyamina a fost descoperit după ce s-a realizat o amplă operațiune de testare a elevilor, astfel s-a descoperit primul copil bolnav. Diferite grupe de vârstă au fost testate în școală, iar alte nouă cazuri au fost descoperite.

Operațiunea de prelevare a probelor a fost extinsă și în alte școli, unde au mai fost descoperite 35 de cazuri.

Citeste si: Ministrul Sanatatii, Ioana Mihăilă, reactie dura la adresa medicilor care nu vor sa se vaccineze anti-COVID-19! "Mi se pare inacceptabil să existe această reticență" Ce se va intampla cu acestia?

Probele prelevate au fost trimise spre examinare la Centrul Naţional pentru Tehnologii Genomice, iar rezultatele arată că varianta indiană delta este responsabilă de această epidemie.

Sursa focarului este încă cercetată, dar cel mai probabil are legătură cu o familie recent întoarsă din străinătate.

Noi focare de covid in Israel
Copii descoperiți in scoli cu COVID[Sursa foto: PixaBay]

După cum a anunțat agenția de presă TPS din Israel, majoritatea populației adulte este vaccinată, iar virusul a dispărut aproape complet din țară. Totodată, majoritatea copiilor sub 16 ani nu sunt vaccinați și abia recent vaccinurile au fost introduse și pentru categoria de vâstă 12-16 ani.

Israelul este o țară cu o populație de peste 9 milioane de locuitori, iar campania de vaccinare a început în decembrie. Peste 5.491.000 de oameni au primit primul vaccin, adică, aproximativ 56% din întreaga populație, iar peste 5.1497.000, au primit a doua doză, aproximativ 55%.

Citeste si: Vaccinarea devine OBLIGATORIE in aceasta tara! Mii de români vor fi afectați

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie! Se redeschid târgurile și talciocurile! Florin Cîțu a făcut anunțul

Educația trebuie să închidă câteva decalaje majore. Mesajul Ligiei Deca de Ziua Mondială a Educației

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Vești proaste pentru români. Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Ce se intampla cu cei NEVACCINATI

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies