Mai mult de zece milioane de dolari pentru un tricou! Afla de ce!

Author: Bogdan Frațilă

Un tricou al legendei baschetului a fost scos la licitație - pentru cea mai mare sumă obținută vreodată la o astfel de licitație!

Sursa: Captură YouTube

Un tricou al legendei baschetului a fost scos la licitație - pentru cea mai mare sumă obținută vreodată la o astfel de licitație!

Un colecționar a plătit deja 1,5 milioane de dolari pentru o pereche de pantofi

purtați de Michael Jordan. În octombrie 2021, un cartonaș autografiat cu patch-uri de tricou de joc upper deck s-a vândut cu 2,7 milioane de dolari. Acum, un tricou al legendei baschetului a fost scos la licitație- pentru cea mai mare sumă obținută vreodată la o astfel de licitație.Un tricou al legendei baschetului Michael Jordan a fost scos la licitație pentru 10,1 milioane de dolari (aproximativ zece milioane de euro) la New York.
Potrivit casei de licitații Sotheby's, aceasta este cea mai scumpă piesă vestimentară vândută vreodată la licitație de un sportiv.Jordan a purtat tricoul roșu cu numărul 23 în 1998, în timpul seriei finale din liga americană de baschet NBA. A câștigat al șaselea și ultimul său campionat cu echipa sa, Chicago Bulls. Chiar în primul meci, a purtat tricoul scos acum la licitație- și a câștigat cu 4:2 împotriva celor de la Utah Jazz.

Sezonul este cunoscut pe scară largă ca "Ultimul dans" al lui Jordan, deoarece a încheiat o serie istorică de victorii pentru Bulls în anii 1990, care a inclus șase campionate NBA. Jordan a continuat să se retragă temporar în 1999. În 2001, a revenit să joace pentru încă doi ani. Jordan s-a retras oficial în 2003, la vârsta de 40 de ani.

De două ori mai mult decât era de așteptat

Anul trecut, o pereche de pantofi de baschet purtați de Jordan a fost scoasă la licitație pentru aproape 1,5 milioane de dolari. Fostul jucător de baschet are acum 59 de ani.Potrivit Sotheby's, au existat aproximativ 20 de oferte pentru acest tricou. Casa de licitații nu a dezvăluit cine a făcut cea mai mare ofertă, de 10,1 milioane de dolari. În ultimii ani, tricoul a devenit mai cunoscut datorită documentarului Netflix "The Last Dance", despre Jordan și ultimele sale meciuri cu Chicago Bulls.

"În săptămânile care au trecut de când am anunțat licitația, a existat un entuziasm palpabil nu doar din partea fanilor sportului, ci și a colecționarilor, dornici să dețină o piesă rară de istorie", a declarat Brahm Wachter, șeful departamentului de streetwear și obiecte de colecție moderne de la Sotheby's.

Citește și: Toți au felicitat-o pe Theo Rose! Se întâmplă cu două luni înainte să nască

Valorează mai mult decât tricoul starului de fotbal Maradona

Inițial, tricoul a fost evaluat la aproximativ cinci milioane de dolari. Cel mai scump tricou de baschet de până acum a fost cel purtat de Kobe Bryant în primul său an ca jucător la Los Angeles Lakers: a fost vândut la licitație pentru 3,7 milioane de dolari. Bryant a murit într-un accident de elicopter la începutul anului 2020.Cel mai scump obiect sportiv de colecție de până acum a fost un tricou al fotbalistului argentinian Diego Maradona. În urmă cu câteva luni, acesta a fost schimbat pentru 7,1 milioane de lire sterline, echivalentul a 8,6 milioane de dolari. O carte de baseball Topps Mickey Mantle din 1952 deține în continuare titlul de cea mai valoroasă piesă de colecție sportivă vândută la o licitație, cu un preț de 12,6 milioane de dolari. 

Citește și: Șapte persoane împușcate mortal în Ierusalim! Ucigasul a incercat sa traga si in politie!

Citește și: Acest tânăr de 24 de ani este noul numărul unu pe YouTube! Il cunosti?

Previziuni cibernetice pentru 2023+ - Nu va fi usor!

Citește și: Top 3 Ceasuri Smart sub 100 Dolari!

 

 

 

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.