MAI APROAPE DE DUMNEZEU! O biserica din Bacau tine slujbe pentru suromuti VIDEO

In spatele unor blocuri macinate de timp ale unui cartier din orasul Bacau, rasare falnica o bisericuta din lemn.

De cum ii treci pragul, simti o alta incarcatura spirituala! Construit in stil maramuresean, sfantul locas a prins viata in doar 28 de zile. Noua mesteri populari traditionali au muncit zi si noapte pentru ca 1025 de familii cu deficiente de auz si vorbit sa-l poata asculta pe Dumnezeu.

Cel care a reusit sa le aduca in suflete cuvantul lui Dumnezeu este parintele Ichim Gabriel. A simtit ca are de indeplinit o misiune. Dorinta ridicarii bisericii a plecat de la drama pe care chiar preotul o traia. Are trei copii, doua fete si un baiat. Iar baiatul, la doar cateva luni de la nastere parea ca va avea viata redusa la tacere.

Parintele nu s-a intrebat niciodata de ce necazul l-a lovit tocmai pe el, slujitor al Domnului. A cautat modalitatea prin care sa comunice cu fiul sau. Intre vizitele facute la doctori si rugaciuni, a ales calea unui institut din Pitesti pentru a invata limbajul semnelor.

Credinta nu l-a parasit niciodata, iar acum locuitorii orasului vorbesc de o minune. Cum s-a inceput ridicara bisericii in 2010, Ioan a inceput sa vorbeasca. Rar, incet, stalcit, dar copilul vorbea! Ioan face 8 ani in curand. Ii place fotbalul, Connect-R si stie ce vrea sa se faca atunci cand va creste mare.

Minune sau nu, cert este ca povestea creata in jurul bisericii sfintite in octombrie 2010 le-a adus incredere in sufletele surdomutilor. In timp, locasul a devenit neincapator. Preotul le-a invatat limbajul, le cunoaste nevoile, suferintele si lipsurile. Iar oamenii gasesc aici liniste si intelegere atunci cand se simt pierduti, rataciti intr-o lume prea grabita sa-i inteleaga, sa-i accepte asa cum sunt.

O echipa a Stirilor Kanal D a trecut pragul bisericutii din lemn, intr-o duminica. Abia daca aveai loc sa arunci un ac, atat de multa lumea era! Pentru cei cu probleme, exista o persoana speciala care le traduce prin semne slujba, dar si parintele i se alatura din cand in cand pentru a intari cuvantul Domnului.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate