Ludovic Orban, anunt oficial despre ridicarea restrictiilor. Ce se va intampla cu cei batrani

,
Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a vorbit intr-un interviu despre momentul in care masurile de distantare sociala vor fi ridicate.


In articol:

Intr-o interventie la Realitatea Plus, primul ministru a tinut sa sublinieze ca revenirea la normalitate se va realiza in functie de evolutie epidemiei, si ca masurile de restrictii vor fi ridicate gradual.

"Revenirea la normalitate se va realiza în functie de evolutia epidemiei. Cu siguranta, nu se va realiza deodata, va fi o revenire graduala la normalitate în care vom dispune eliminarea restrictiilor treptat, acolo unde exista cele mai mici riscuri de transmitere a virusului.

"Sigur ca ne dorim o revenire cat mai rapida la normalitate, dar ea trebuie sa fie rationala si trebuie sa fie determinata de toate conditionalitatile care sunt impuse de riscul de raspandire a virusului", a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Ce trebuie să completezi pe declarație când mergi să iei Paști? E foarte important, altfel riști să iei amendă

Citeste si: Cat va dura somajul tehnic si ce se intampla cu angajatii care se intorc la munca. Ludovic Orban a anuntat o noua rectificare bugetara

Ludovic Orban anunta ca vor fi luate noi masurile

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul a mai spus ca, in momentul in care se va decide ridicarea restrictiilor de circulatie, vor fi luate o serie de masuri legate de transportul public, de purtarea echipamentelor de protectie sau de conduita la locul de munca.

"Evident ca pana atunci trebuie sa pregatim un set de masuri în care, pe langa mentinerea acestor recomandari si determinarea unui comportament corect, va trebui sa luam masuri la locul de munca, masuri în ceea ce priveste transportul public, masuri în ceea ce priveste purtarea echipamentelor de protectie în anumite situatii în care exista o apropiere fizica sau exista cel mai mic risc - pentru ca toate aceste masuri de prevenire sa fie aplicate gradual, odata cu repornirea economiei", a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Se încheie la noapte starea de urgență? Ce pregătesc politicienii

Ludovic Orban, despre prelungirea restrictiilor pentru cei in varsta

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban a mai adaugat ca informatia potrivit careia masurile de restrictie vor fi prelungite pentru cei batrani este una falsa.

"Nimeni, nimeni, nimeni nu a discutat vreodata la nivel guvernamental aceasta posibilitate. Noi ne dorim ca sa trecem cat mai repede de varful epidemiei si sa se diminueze riscul de transmitere a virusului cat mai rapid si evident ca ne dorim (...) ca si persoanele în varsta sa poata sa îsi reia o viata normala cat mai repede.

"Nimeni nu a discutat vreodata de aceasta posibilitate sa mai mentinem aceste restrictii, pentru ca nu se poate face o predictie cu un grad de certitudine foarte mare. Ca atare, noi vom tine cont de evolutia din punct de vedere epidemiologic privitor la toate masurile de revenire la normalitate pe care le vom lua", a mai spus Orban.

 

Citește și:

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!

Statele Unite trăiesc un coșmar - nou record de cazuri de Covid-19! Cum arată ultimul bilanț

Calendar ortodox, 27 august 2020. Ce mare Sfant este praznuit astazi!

Calendar ortodox, marti, 25 august. Sarbatoare importanta pentru toti romanii. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi!

Lapte toxic: cand devine laptele toxic pentru organism


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies