Lovitura dura pentru cei cu centrale termice de apartament: ce se va intampla cu toti cei care sunt debransati de la sistemul centralizat de incalzire

,

Vesti proaste pentru cei cu centrale de apartament.

Viorel Alicus, director general in cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei doreste sa oblige posesorii de centrale termice sa plateasca o taxa suplimentara.

Motivul invocat de acesta este legat de cresterea numarului de centrale termice instalate si, implicit, cresterea nivelului poluarii.

"Capacitatea acestor centrale a crescut de la 3.400 MW la 5.500 MW, in doar 3 ani, din 2015 in 2017. Ne vom trezi, si ar fi bine sa facem masuratorile astea, ca, cu toate ca am desfiintat si am redus capacitatile in instalatii de cogenerare, poate ineficiente, rezultatul este cresterea emisiilor de CO2 in aglomerari urbane, mai ales ca aceste centrale de apartament nu au niste conditii de mediu impuse clar de legislatia actuala.

"Ne gandim sa vedem daca nu exista totusi solutii prevazute in Directivele europene, pentru ca taxarea de mediu sa poata fi impusa si acestor centrale individuale", a declarat oficialul.

Declaratiile au fost facute in contextul in care parlamentarii analizeaza o alta lege care prevede interzicerea debransarii de la sistemul centralizat de termoficare.

In Bucuresti RADET este in insolventa de 2 ani. Potrivit unei analize, in urmatorii 4 - 5 ani CET-urile nu vor mai putea producce necesarul de energie termica al Capitalei.

 

Citește și:

Vesti proaste pentru cei care au centrale de apartament! Ce se intampla acum, in pragul iernii

VIDEO Inventatorul care A TRANȘAT, pe submarinul său, o jurnalistă, A EVADAT din închisoare, după ce a fost condamnat pe viață: Unde l-au prins trupele speciale

Anunt important pentru toti cei care au centrale termice de apartament: ce se intampla cu cei care si-au montat detectoare de gaze in locuinta

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 21 octombrie. Vremea se încălzește!

Incidenta cazurilor la mia de locuitori creste in Capitala. Care sunt judetele unde s-au declarat cele mai multe cazuri noi de Covid-19


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies