Anunt important pentru toti cei care au centrale termice de apartament: ce se intampla cu cei care si-au montat detectoare de gaze in locuinta

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), institutia care legifereaza punerea in aplicare a tot ceea ce inseamna energie electrica sau cu gaze spune, transmite ca românii care locuiesc in imobile construite inainte de anul 2009 nu sunt obligati sa isi puna detectoare, decât daca au defectiuni la instalatia de gaze.

Legea nu se aplica retroactiv, iar firmele autorizate sunt obligate sa aplice legea de la data construirii blocurilor, potrivit evz.ro.

Chiar daca locatarii si-au pus geamuri termopan si legea actuala prevede obligatia de a pune detector de gaze, in locuintele vechi nu este obligatoriu, ci in cele construite dupa 2009.

ANRE precizeaza ca reprezentantii societatilor autorizate trebuie sa mearga in casa omului si sa verifice „daca respectiva instalatie de utilizare functioneaza in conditii de siguranta, luând in considerare prevederile legale in baza carora a fost intocmita si avizata documentatia initiala”.

Toate aceste amanunte sunt prea putin stiute de oamenii care s-au trezit cu afise la intrarile in bloc prin care erau anuntati ca sunt obligati sa isi puna detectoare cu gaze.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate