Locul de muncă la care câștigi un salariu de 3.000 de euro lunar! Este lipsă majoră de personal în 2023

Autor: Lavinia Medrea

Locul de muncă la care câștigi un salariu de 3.000 de euro lunar

Sursa: PixaBay - colaj Kanal D

În Italia, multe companii duc lipsă de personal în 2023, astfel că sunt dispuse să ofere până la 3.000 de euro lunar.

Stefano Battistoni, proprietarul unei firme din Cesenatico, care angajează salvamari, oferă salarii cuprinse între 1.800- 3.000 de euro pentru seniori. Din păcate, cei dornici de angajare sunt greu de găsit. 

Locul de muncă la care câștigi un salariu de 3.000 de euro lunar

Potrivit Contractului Colectiv Național de Turism, care este valabil și pentru lucrătorii denumiți în mod obișnuit salvamari, salariul de bază începe de la 1.200

de euro pentru un al patrulea nivel și apoi urcă, odată cu clasificarea. Ulterior, orele suplimentare sunt plătite cu 30% în plus și se calculează orice acorduri de al doilea nivel, relatează Adevărul

„Salvamarii noștri lucrează 40 de ore obișnuite cu până la 8 ore suplimentare. Iar ziua de odihnă este o obligație legală”, a precizat Stefano Battistoni.

„Vă spun că problema nu este salariul pentru că vorbesc cu băieții, în luna mai trecut unul dintre ei a plecat pentru că nu a vrut să facă curățenie pe plajă, deși primea în jur de 2.000 de euro pe lună. Motivația? Nu a vrut să facă ceva considerat umil”, a continuat acesta.

Citește și: Salarii majorate pentru personalul din spitalele si secțiile de boli infecțioase! Când ar putea intra în vigoare

„Gândește-te că pentru a acoperi o zi de serviciu în turelă a trebuit să angajez doi bărbați cu jumătate de normă. Nu au vrut ca toate după-amiezele să fie ocupate. Este dificil atunci să găsești oameni cu experiență.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Anul acesta avem mulți băieți foarte tineri, dar ar trebui să li se alăture și oamenii cu mai multe sezoane în spate sunt din ce în ce mai puțini”, a declarat Marta Marzioli, proprietara unei firme mici din Lazio, Tarquinia.

Italia se confruntă cu o lipsă de salvamari

Anul acesta, proprietarii unităților din Cagliari sunt conștienți că vor duce lipsă de salvamari și de angajați sezonieri. 

„În ultimii 30 de ani nu am avut niciodată dificultăți în selectarea personalului. Cu toate acestea, 2022 a fost cu adevărat dificil”, a declarat Gilberto Picasso, proprietar al firmei D'Aquila.

Problema lipsei salvamarilor nu este nici salariul, nici contractul „la negru” care, oricum, nu există. 

Citește și: Ce facultăți vor putea fi terminate în doar doi ani. Cum speră România să rezolve criza de muncă prin această modificare

„Nu lipsesc brevetele, în Sardinia cursurile se țin în mod regulat. Iar salariile, chiar dacă nu sunt mari, sunt în jur de 1.500 de euro pe lună. Nu este puțin probabil ca venitul de bază să fi exacerbat problemele deja existente.

Această problemă există de ani de zile dar până la urmă reușim mereu să găsim o soluție. Munca de salvamari este importantă iar cei care decid să apuce acest drum sunt oameni conștienți de faptul că este un loc de muncă sezonier”, a declarat Angelo Cerina, administrator unic al Lido.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!