Localnicii din Dambovita traiesc un COSMAR! Pamantul le inghite casele

Ploile au trecut, dar dezastrul a ramas! Bucati intregi de dealuri o iau la vale peste casele oamenilor si zeci de hectare de teren agricol se pierd, inghitite de namol. Localnicii din Dambovita traiesc un adevarat cosmar, in fiecare zi.

Asa a patit si o familie din comuna Barbuletu. Dupa o ploaie care pare sa nu mai conteneasca de 3 zile incoace, vin alunecarile de teren: "azi-noapte, pe la 3 si jumatate, am auzit o busitura. Ei, zic, cine stie ce a busit! Dimineata, la 5 jumate, cand ne-am trezit, deja era apa pana sus aici, curgea pe trepte in jos si moloz, tot aici!".

Nu exista suflet in comuna care sa nu stea cu frica-n san. Fenomenele extreme i-au bagat in sperieti pe toti. Oamenilor le este teama sa mai puna capul pe perna noaptea. Cu fiecare picatura de ploaie care atinge pamantul, spaima lor creste si mai mult.

O casa a fost deja inghitita de potop, in timp ce alte 10 sunt in pericol. Vestea proasta este ca urgia nu pare sa se opreasca. Pamantul este imbibat cu apa, iar aceasta se scurge siroaie de pe deal. In orice moment este posibila o noua alunecare de teren.

"In jur de 10 case sunt afectate, una este in pericol foarte mare, pentru ca a ajuns alunecarea pana la jumatatea usii de la bucatarie", spune viceprimarul.

Satenii par sa fie blestemati. In urma cu o saptamana, in aceeasi comuna, 25 de hectare de livada si padure au fost maturate de alunecarile de teren.
##VIDEO111376##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate