Localitatea Izvoarele, in pericol de alunecare de teren tip scufundare? Afla ultimele recomandari ale geologilor!

Localnicii din Izvoarele, comuna de langa Galati, nu-si mai gasesc linistea de doua saptamani.

Peste 200 de cutremure au bagat spaima in ei, iar ultimul, cu magnitudinea de 2.8 pe scara Richter, s-a inregistrat chiar ieri dimineata. In ciuda eforturilor specialistilot, situatia nu a putut fi inca explicata. Nici dupa 2 sapatamani de cercetare a fenomenului, nimeni nu a putut gasi cauza care provoaca miscarile pamantului. Chiar si oamenii abilitati sa ofere explicatii, nu au deocamdata decat niste simple supozitii.

Altfel spus, o activitate seisimica perfect normala. Si totusi, daca nu este nimic ingrijorator, de ce se pune problema unei posibile evacuari? Desi speciliatsii se intalnesc in aceasta dupa-amiaza pentru un raport preliminar, asta nu va opri miscarile pamantului. Si nici hartiile intocmite nu vor alunga spaima a sute de oameni, care nu mai pun geana pe geana de doua saptamani, de frica ca-i va inghiti pamantul.

Nu doar Galatiul se cutremura! Intreaga tara a simtit seismul de ieri noapte. La ora 4:37, pamantul se misca puternic si sute de mii de oameni se trezeau din somn in zdruncinaturi zdravene. Miscarea telurica a avut si o replica, care a fost insa destul de slaba.


##VIDEO81797##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate