Liviu Dragnea spune cum a ajuns în realitate Viorica Dăncilă premier al României. Cine trebuia să fie în locul ei

Author: Loredana Dobre
Actualizat: 04 aug 2022, 13:55

Fostul președinte al Partidului Social Democrat povestește cum a ajuns Viorica Dincilă premierul României.

Liviu Dragnea a acceptat să răspundă la 40 de întrebări în emisiunea lui Denise Rifai, de la Kanal D. Fostul lider al PSD a vorbit despre momentele importante din cariera sa politică.

Liviu Dragnea spune cum a ajuns Viorica Dăncilă în funcția de premier al României

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Liviu Dragnea a povestit cum a ajuns Viorica Dăncilă să fie propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de premier.

Citeste si: Ce salariu are Viorica Dăncilă ca noua angajată a BNR

„Este Viorica Dăncilă premierul ales de iubita dumneavoastră?”, este una dintre întrebările la care a răspuns acesta. Fostul președinte al Camerei Deputaților dezminte zvonurile potrivit cărora partenera lui, Irina Tănase, ar fi avut vreo implicare în decizia social-democraților de a merge la Cotroceni cu propunerea de premier în persoana Vioricăi Dăncilă

Liviu Dragnea a povestit cu detalii cum s-a desfășurat seara în care PSD a decis propunerea de premier. El dezvăluie că pentru funcția de prim-ministru a fost luată în calcul Carmen Dan.  „Mă gândeam să nu răspund la întrebarea asta, pentru că îmi produce o stare neplăcută Viorica Dăncilă. Pot spune cum s-a născut ca premier Viorica Dăncilă. Eram într-o seară de dinaintea Comitetului Executiv, de a doua zi după ce își dăduse demisia Mihai Tudose, eram mai mulți colegi și i-am rugat să facem o listă scurtă cu niște potențiali prim-miniștri.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Cum arată fiica lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea, o prezență discretă în showbizul autohton. Cu ce cântăreț celebru are o relație?

Un coleg a insistat permanent ca pe acea listă să fie trecută și Viorica Dăncilă. Ionel Arsene, care e acum președințe al Consiliului Județean la Neamț.

A insistat întruna. În final, după discuții, am ajuns la concluzia că a doua zi o să propunem în Comitetul Executiv Național ca variantă pe Carmen Dan. Au plecat toți, dar coincidența face ca Ionel Arsene să fi rămas și a insistat să o propunem pe Viorica Dăncilă. Decizia finală de propunere nu a fost a lui, a fost a mea. Ne-am despărțit pe la trei dimineața. Pe la cinci dimineața m-am trezit și am analizat și a rămas până la urmă cu ideea Viorica Dăncilă”, a spus Liviu Dragnea.

Citeste si: Cine este și cum arată iubita lui Liviu Dragnea? Ce vârstă are Irina Tănase și cu se ocupă?

Fost președinte PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost unul dintre cei mai influenți politicieni, intrând în politică la jumătatea anilor ‘90. În prezent, fostul politician este eliberat condiționat în dosarul angajărilor fictive, după ce și-a ispășit 2 ani și 2 luni din sentința primită. 

 


O nouă ediție incendiară “Casa iubirii” a avut loc astăzi, 9 august, la Kanal D. Iată cine este favoritul săptămânii.