LIVE UPDATE Ziua 472 de război în Ucraina: Ucraina anunță începerea ofensivei ruse. Armata rusă a lovit Odessa cu rachete iraniene

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 iun 2023, 18:05

Un atac puternic a avut loc în Odessa

Sursa: Profimedia

În a 472-a zi de război, Statele Unite ale Americii au anunțat că ultimele acțiuni ale Rusiei arată că ar fi început o cooperare mai aprofundată cu Iranul, în ceea ce privește apărarea, primind sute de drone de atac unidirecțional.

UPDATE ORA 15:30. Republica Moldova și Canada trimit ajutoare în Ucraina

Justin Trudeau, premierul Canadei, a anunțat un nou pachet de asistență militară în valoare de o jumătate de miliard de dolari. Mai mult decât atât, autoritățile de la Chișinău au anunțat că vor trimite Ucrainei un pachet de asistență umanitară în valoare de peste patru milioane de lei, în urma distrugerii brajaului Nova Kahovka.

UPDATE ORA 13:30. Ucraina câștigă teren în Donețk

Ucraina pare că a început contraofensiva în patru zone ale frontului, iar armata ucraineană câștigă din ce în ce mai mult teren în Donețk, conform Institutului pentru Studiul Războiului. Câștigurile au fost înregistrate în apropiere de Bahmut. Conform oficialilor ucraineni, armata ucraineană a înaintat 1,2 kilometri

UPDATE ORA 11:30. Zelenski dă de înțeles începerea contraofensivei

Volodimir Zelenski a părut să confirme începerea contraofensivei ucrainene, după mai multe săptămâni de amânare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Atenţia este concentrată pe toate zonele în care este nevoie de acţiunile noastre şi în care inamicul poate suferi anumite pierderi.

Acţiunile noastre defensive, acţiunile active şi realizările noastre pe linia frontului”, a transmis președintele Ucrainei.

UPDATE OTA 09:30. Atac puternic, raportat în Odessa

Un atac puternic a avut loc în Odessa, în urma căruia, zece persoane au fost rănite și cel puțin trei și-au pierdut viața. Atacul a fost unul cu rachete, potrivit informațiilor preliminare oferite de Comandamentul de Sud al Ucrainei.

Armata rusă a utilizat, pentru atac, drone Shaded-131/136, fabricate în Iran, iar armata ucraineană a reușit să doboare toate dronele. Un incendiu a fost provocat de resturile dronelor care au lovit o clădire rezidențială.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!