LIVE UPDATE Ziua 461 de război în Ucraina: Ucraina neagă implicarea directă în atacul asupra Moscovei

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 30 mai 2023, 13:47

Mai multe clădiri din Capitala Rusiei au fost lovite cu drone

Sursa: Profimedia

În a 461-a zi de război, Ucraina a anunțat că a reușit să doboare 20 de drone dintre cele lansate de Rusia asupra Kievului. Cel puțin o persoană a decedat în urma atacului și alte patru au fost rănite, multe clădiri fiind avariate.

UPDATE ORA 13:00. Ucraina neagă implicarea directă în atacul asupra Moscovei

Unul dintre consilierii prezidențiali ai Ucrainei a anunțat că țara nu este implicată în mod direct în ceea ce privește atacul efectuat asupra Moscovei, fiind, totodată, satisfăcută de cum au decurs lucrurile, vorbind chiar și de o multiplicare a acestor tipuri de atacuri.

„În ceea ce privește atacurile: bineînțeles că ne bucurăm să privim și prezicem o creștere a numărului de atacuri. Dar, bineînțeles, nu avem nimic de-a face în mod direct cu acest lucru", a precizat Mihailo Podolyak pentru canalul de YouTube ”Breakfast Show".

UPDATE ORA 11:30. Bilanțul atacurilor rusești de azi-noapte

Conform forțelor ucrainene, atacul cu drone lansat de Rusia în noapte dinspre 29 spre 30 mai a durat aproximtiv cinci ore, începând la ora 23:30 și 04:30. Armata rusă ar fi atacat Ucraina cu drone de fabricație iraniană, Shahed-136/131, fiind înregistrate, în total, 31 de lansări dinspre nord și dinspre sud de drone-kamikaze.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

29 de drone au fost distruse, iar cele mai multe dintre ele au fost distruse în apropiere de Kiev.

UPDATE ORA 10:00. Mai multe clădiri din Moscova au fost lovite

Mai multe clădiri din Capitala Rusiei au fost lovite cu drone, pagubele înregistrate iind foarte mici. De asemenea, conform primarului Moscovei, nicio persoană nu a fost grav rănită. „Toate serviciile de urgență din oraș se află la locul incidentelor”, a mai transmis acesta, printr-un comunicat.

Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-au întâlnit la Cosmodromul Vostochny. „Prima prioritate a Coreei de Nord este relaţia cu Rusia”, a spus liderul de la Phenian

Agenția de știri RIA, agenție rusească, a anunțat că unii locuitori au fost evacuați.

UPDATE ORA 08:30. Atac masiv asupra Kievului

Rusia a continuat să atace Kievul. Cel puțin o persoană și-a pierdut viața, acesta fiind cel de-al treilea atac asupra Capitalei din ultimele 24 de ore. Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei reușind să distrugă peste 20 de drone.

„Atacul a fost masiv, a venit din direcții diferite, în mai multe valuri", a precizat Serhiy Popko, șeful administrației militare de la Kiev, printr-un mesaj postat pe Telegram.

 


Episodul 15 al serialului turcesc serialului “Secrete de Familie” este difuzat la Kanal D vineri, 29 septembrie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.