LIVE UPDATE Ziua 337 de război în Ucraina. Un nou atac cu drone asupra Kievului. Noi alerte de raid aerian în regiunile centrale şi Capitală

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 26 oct 2023, 00:40

Războiul a ajuns în cea de-a 337-a zi. Rusia continuă bombardamentele în Ucraina.

 Alerte de raid aerian au fost emise joi dimineață în cea mai mare parte a Ucrainei, autoritățile regionale fiind avertizate de un posibil atac cu rachete.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 336 de război în Ucraina. Germania, Olanda și SUA vor trimite tancuri în Ucraina. Zelenski: „Rusia se pregăteşte pentru un nou val de agresiune”

Noi alerte de raid aerian în regiunile centrale şi Capitală

Noi alerte de raid aerian au fost emise joi dimineață în cea mai mare parte a țării, autoritățile regionale fiind avertizate de un posibil atac cu rachete.

Totodată, administrația militară a orașului Kiev a anunțat joi că aproximativ 15 drone Shahed de fabricație iraniană au fost doborâte în spațiul aerian al Kievului în cursul nopții.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 335 de război în Ucraina: Ucraina ar fi propus Belarusului un pact de neagresiune. Rusia ar urma să nu mai permită părăsirea țării a cetățenilor

Forțele ruse au lansat rachete către Vinița, Harkov și Kiev, au anunțat autoritățile ucrainene, citate de The Guardian.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Rachete în direcția Vinița, Harkov și regiunea Kiev. Se poate schimba traiectoria. Stați în adăposturi. Credem în apărarea aeriană”, a transmis armata ucraineană, pe Telegram.

O țară europeană vrea să trimită bombe în Ucraina

O țară europeană s-a oferit să trimită bombe cu dispersie Ucrainei, afirmând că aceste arme controversate, a căror utilizare de către Rusia a fost criticată, ar putea fi utile pe câmpul de luptă, a declarat miercuri un oficial, transmite joi AFP.

Acest oficial dintr-o ţară europeană, care nu a dorit să fie identificat după nume sau ţara de origine, a spus că guvernul său a aprobat livrarea şi că urmăreşte aprobarea Germaniei, care a fost implicată în producţia muniţiilor.

Zelenski anunță că a cerut Occidentului să furnizeze Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că decizia Statelor Unite și a Germaniei de a trimite tancuri principale de luptă țării sale dovedește că „libertatea nu face decât să devină mai puternică”, relatează CNN.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 334 de război în Ucraina: Ucraina susține că Rusia trimite mai mulți soldați în Herson, iar Polonia vrea să trimită în Ucraina tancuri Leopard

„Factorul cheie acum îl reprezintă viteza și volumul. Viteza de pregătire a armatei noastre, viteza de furnizare a tancurilor către Ucraina. Volumul de sprijin pentru tancuri”, a spus liderul de la Kiev, în mesajul video adresat miercuri seară națiunii. 

„Mulțumesc domnului președinte Biden, mulțumesc Congresului, mulțumesc fiecărei familii americane”, precum și „domnului cancelar, tuturor politicienilor și personalităților publice germane”, a adăugat Zelenski. 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!