LIVE UPDATE Ziua 333 de război în Ucraina. Rusia intensifică bombardamentele în regiunea Donbas. Zelenski acuză Rusia că a blocat intenţionat peste 100 de nave cu alimente

Author: Diana Tilă
Actualizat: 22 ian 2023, 10:11

Zelenski

Sursa: Facebook Zelenski

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 333-a zi. Rusia continuă bombardamentele în Donbas.

Rusia a intensificat bombardamentele asupra regiunilor din estul Ucrainei în afara liniei principale a frontului din zona industrială Donbas, au declarat sâmbătă oficiali din regiunile Zaporojie și Sumî.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 332 de război în Ucraina. Rusia susține că a capturat satul de lângă Bakhmut. Occidentul oferă „un pachet semnificativ” de ajutor militar Ucrainei

Rusia intensifică bombardamentele în Ucraina

Armata rusă a anunțat sâmbătă că a ”ocupat linii și poziții mai avantajoase” în timpul unei ofensive lansate în regiunea ucraineană Zaporojie.

Ofensiva rusească din regiunea Zaporojie a fost confirmată și de armata ucraineană, care a anunțat că trupele ruse încearcă, de asemenea, să avanseze în zone din Donețk, unde continuă asaltul asupra pozițiilor ucrainene din apropiere de Bahmut și Soledar.

Citește și: Decizie CEDO: România trebuie să recunoască și să protejeze prin lege familiile LGBTQ+! Cum va afecta hotărârea cuplurile din România

Zelenski acuză Rusia că a blocat intenționat peste 100 de nave cu alimente

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a acuzat Rusia că a blocat intenţionat peste 100 de nave cu alimente. "Înseamnă mese goale pentru mii și mii de familii", a spus Zelenski.

Zelenski a făcut aceste remarci în cadrul unui discurs adresat participanților la Conferința miniștrilor agriculturii de la Berlin, conform CNN.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 329 de război în Ucraina. Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din Brovary, regiunea Kiev. Două avioane de supraveghere ale NATO au ajuns la București, baza aeriană Otopeni

"Chiar acum, în timp ce au loc discuțiile de la acest forum, peste 100 de nave care transportă alimente sunt aliniate în apropierea Bosforului. De ce? Pentru că trebuie să fie inspectate, iar reprezentanții Rusiei blochează această inspecție", a declarat Zelenski:" Navele sunt reținute timp de săptămâni întregi. Asta înseamnă prețuri mai mari pentru Europa. Pentru Asia, înseamnă o amenințare tot mai mare de instabilitate socială. În Africa, pentru țări precum Etiopia sau Sudan, înseamnă mese goale pentru mii și mii de familii".

LIVE UPDATE Ziua 24 de război. Volodimir Zelenski, un nou apel la negocieri.

El a spus că "lumea are nevoie de mai multă determinare și de mai multă cooperare pentru a opri agresiunea care ruinează piața alimentară" și" pentru a opri orice stat care blochează marea și distruge lanțurile de aprovizionare cu alimente, pentru a aduce în fața justiției orice tiran care încearcă să facă din foamete un instrument de influență politică."

Citește și: Vladimir Putin oprește războiul din Ucraina pentru 36 de ore, pentru ca ucrainenii care au mai rămas în viață să serbeze Crăciunul pe rit vechi

Președintele ucrainean a declarat că înainte de invazia rusă în Ucraina în februarie 2022, Ucraina "exporta 6 milioane și jumătate de tone de alimente în fiecare lună".

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies