LIVE UPDATE Ziua 332 de război în Ucraina. Rusia susține că a capturat satul de lângă Bakhmut. Occidentul oferă „un pachet semnificativ” de ajutor militar Ucrainei

Author: Diana Tilă

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 332-a zi. Rusia continuă bombardamentele.

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 332-a zi. Rusia continuă bombardamentele.

Forțele ruse susțin că au capturat satul de lângă Bakhmu t din estul Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că Klișchiivka, la 9 km sud de Bakhmut, a fost „eliberat”.

Afirmația nu a putut fi verificată în mod independent, iar oficialii ucraineni nu au făcut niciun comentariu cu privire la această afirmație.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 331 de război în Ucraina. Rusia avertizează că Occidentul va „regreta” trimiterea de ajutor militar în Ucraina. SUA oferă Ucrainei un pachet militar de 2,5 miliarde de dolari

Occidentul oferă „un pachet semnificativ” de ajutor militar Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că nu există „altă soluție” decât trimiterea de către Occident de tancuri grele în țara sa, în timp ce aliații Kievului nu au luat o decizie în cursul unei reuniuni la Ramstein, în Germania, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Da, va trebui în continuare să luptăm pentru furnizarea de tancuri moderne, dar în fiecare zi este mai evident faptul că nu există altă soluție decât să luăm o decizie cu privire la tancuri”, a spus Zelenski în discursul său de seară transmis prin video.

„Partenerii noștri au o atitudine de principiu – ei vor susține Ucraina atât cât este necesar pentru victoria noastră”, a continuat el.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 328 de război în Ucraina. Bilanțul morților din Dnipro a ajuns la 44 de victime. Ministrul Apărării din Rusia anunță că își va suplimenta personalul militar cu până la 1,5 milioane de oameni

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, numit recent, a anunțat vineri un pachet de ajutor militar de 1,08 miliarde de dolari pentru Ucraina, informează CNN.

De asemenea, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis vineri, 20 ianuarie, la finalul reuniunii de la Ramstein, din Germania că mărirea ajutorului militar pentru Ucraina este „urgentă” pentru ca aceasta să-și poată recupera teritoriul ocupat înainte ca Rusia să lanseze noi ofensive, informează Agerpres preluând agenția spaniolă de știri EFE.

După reuniunea de la Ramstein, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat pe Twitter şi într-un comunicat al Alianței că „Rusia se pregătește pentru noi ofensive, astfel că este urgentă intensificarea sprijinului militar pentru a permite Ucrainei să învingă și să-și recapete teritoriul ocupat”.

„Ca majoritatea războaielor, este probabil ca acesta să se termine la masa negocierilor, dar ce se întâmplă la negocieri este direct legat de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă, prin urmare trebuie să dăm acum mai multe arme Ucrainei”, consideră Stoltenberg.

SUA va desemna Wagner drept grup criminal transnațional!

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 329 de război în Ucraina. Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din Brovary, regiunea Kiev. Două avioane de supraveghere ale NATO au ajuns la București, baza aeriană Otopeni

Deși la Ramstein nu s-a ajuns la un acord asupra tancurilor Leopard, a fost convenit „un nou pachet semnificativ de capacități de luptă” pentru Ucraina, a menționat secretarul general al NATO, care i-a mulțumit secretarului american al apărării, Lloyd Austin, pentru „leadershipul SUA în oferirea unui ajutor militar foarte semnificativ Ucrainei”.

Stoltenberg a apreciat de asemenea anunțurile recente de noi livrări de arme către Ucraina ale unor țări precum Marea Britanie, Polonia, Germania, Franța, Canada, Danemarca, Olanda sau Suedia.

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies