LIVE UPDATE Ziua 325 de război în Ucraina: Mai multe explozii au fost înregistrate în Kiev, iar infrastructura energetică a Harkovului a fost atacată

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 ian 2023, 17:54

Pe data de 24 februarie 2022, când războiul a început, armata rusă a atacat Ucraina dinspre Belarus

Sursa: Facebook

În a 325-a zi de război, Volodimir Zelenski nu este de acord cu afirmația Rusiei conform căreia a pus mâna pe orașul Soledar. Un oficial al Ministerului rus de Externe a declarat că Belarus ar putea deveni noul aliat în război al Rusiei, dacă anumite reguli vor fi încălcate.

UPDATE ORA 17:45. Resturi ale unei rachete rusești au căzut pe teritoriul Republicii Moldova

După ce Ucraina a început un atac aerian asupra Ucrainei, resturi dintr-o rachetă a armatei invadatoare au ajuns pe teritoriul Republicii Moldova.

„Ca urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după-amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (r. Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei”, au anunțat autoritățile.

UPDATE ORA 16:30. A fost atacată infrastructura critică din Liov și din Harkov

Rachetele rușilor au atacat infrastructura critică a regiunilor Liov și Harkov. Explozii au fost raportate și în Kiev. Alarme care anunță un posibil raid aerian au sunat în mai multe regiuni din Ucraina.

UPDATE  ORA 15:00. O rachetă rusească a lovit o clădire de apartamente din Dnipro

O rachetă rusească a lovit o clădire de apartamente din orașul Dnipro, conform unui oficial. „Cel puțin o intrare lipsește, oameni care erau acasă, în vacanță, sunt sub dărâmături”, a precizat Kirilo Timoshenko, șeful adjunct al Biroului președintelui Ucrainei.

UPDATE OTRA 13:30. Marea Britanie va trimite în Ucraina o companie de tancuri

Rishi Sunak, premierul britanic, a declarat că, înainte de începerea campaniei de primăvară, va trimite în Ucraina

o companie de tancuri. „Vrem ca acțiunile noastre să fie mai grăitoare decât cuvintele”, a precizat acesta.

Patru tancuri urmează să fie livrate imediat, iar celelalte opt vor fi trimise la scurt timp după.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

UPDATE ORA 12:30. Mai multe explozii au fost înregistrate în Kiev

Patru explozii au fost înregistrate în centrul orașului Kiev în această dimineață. Atacul a fost confirmat de către Vitali Klitschko, primarul Capitalei Ucrainei, spunând că acestea au avut loc în districtul Dniprovskyi.

Alerte aeriene s-au auzit și în: Chernihiv, Sumî, Poltava și Cherkasy.

UPDATE ORA 12:00. Infrastructura energetică a Harkovului a fost atacată

Armata rusă a lansat, din nou, atacuri asupra infrastructurii energetice a orașului Harkov. Două rachete S-300 au fost folosite, potrivit lui Oleh Synehubov, șeful regiunii Harkov și primarului Ihor Terejov.

Bilanțul pagubelor va fi anunțat imediat ce autoritățile le vor termina de evaluat și este posibil ca energia electrică să fie întreruptă de urgență.

UPDATE ORA 10:30. Rusia ar putea începe o nouă serie de atacuri asupra Ucrainei

Guvernatorul regiunii centrale Cerkasî i-a avertizat pe ucraineni să rămână în adăposturi, deoarece este posibil ca Rusia, în decursul zilei de astăzi, să lanseze un nou atac puternic.

Vitaly Kim, guvernatorul regiunii Nikolaev, a spus că 17 bombardiere rusești de tip Tupolev au decolat de la bazele aeriene în urmă cu puțin timp.

UPDATE ORA 09:30. Belarus ar putea deveni noul aliat al Rusiei

În cazul în care Kievul va folosi forța împotriva Rusiei sau a Belarusului sau a unei invazii ucrainene în cele două țări ale Uniunii (statale Rusia-Belarus n.n.)”, acest lucru „va provoca un răspuns colectiv”.

Curs valutar BNR 10 martie 2023: Cât valorează un euro vineri? Cele mai noi cotații pentru principalele valute

Pe data de 24 februarie 2022, când războiul a început, armata rusă a atacat Ucraina dinspre Belarus, iar, de atunci, președintele Belarusului și cel al Rusiei au avut mai multe discuții și întrevederi.

UPDATE ORA 09:00. Noi explozii au fost raportate în Melitopl

Armata rusă deține controlul în orașul Melitopol, iar noi explozii au fost raportate în interiorul său, conform lui Ivan Fedorov, primarul din Melitopol. Până în momentul de față, nu au fost raportate nici decese și nici persoane vătămate.