Pentagon: Rusia continuă bombardamentele în Ucraina, deși Vladimir Putin a anunțat un armistițiu pentru o perioadă de 36 de ore

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 oct 2023, 06:05

Ucraina, Occidentul și Statele Unite ale Americii au fost destul de reticente în ceea ce privește armistițiul anunțat de Rusia

Sursa: Facebook

Pentagonul a declarat că, în decursul zilei de astăzi, 6 ianuarie, Rusia a continuat să atace Ucraina, deși, de la ora 12 și până mâine, 7 ianuarie, la ora 23:59, este în vigoare un armistițiu, pentru ca ucrainenii să poată serba Crăciunul pe rit vechi.

Ieri, 5 ianuarie, Vladimir Putin a anunțat că, la cererea Patriarhului Kirill, Rusia va opri bombardamentele în Ucraina pentru o perioadă de 36 de ore, pentru ca civilii să ia parte la slujbele de Crăciun pe rit vechi.

Rusia continuă să bombardeze Ucraina, deși Vladimir Putina a anunțat armistițiu

Pentagonul a afirmat că au fost înregistrate mai multe bombardamente pe teritoriul Ucrainei, deși ar fi trebuit să fie o pauză timp de 36 de ore.

Conform news.sky.com, armata rusă a deschis 14 focuri doar în primele trei ore de când presupusul armistițiu a intrat în vigoare. Ucraina, de asemenea, susține că deține mai multe informații despre posibile „atacuri teroriste”.

Ucraina, Occidentul și Statele Unite ale Americii au fost destul de reticente în ceea ce privește armistițiul anunțat de Rusia, iar Joe Biden, președintele Americii, susține că aceste 36 de ore nu reprezintă nimic altceva decât „o gură de oxigen” pentru Vladimir Putin.

Citește și: Moscow Times: Putin pregătește o nouă mobilizare și este sfătuit de asociația „văduvelor” să procedeze asemenea lui Stalin

„Putin nu a renunțat la obiectivele sale de a domina Ucraina și de a continua să pună mâna pe teritoriul Ucrainei. Dar realitatea slăbiciunilor rusești, a slăbiciunilor forțelor armate rusești s-a ciocnit cu aceste obiective”, a spus Laura Cooper, adjunct al secretarului Apărării.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe 7 ianuarie, la ora 00:00, armistițiul nu mai este valabil

Pentru prima dată în peste nouă luni de război, acesta ia o pauză. „Ținând cont de apelul Sanctității Sale Patriarhul Kirill, îl însărcinez pe ministrul Apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului de-a lungul întregii linii de contact a părților din Ucraina de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie 2023 până la ora 24.00 a zilei de 7 ianuarie 2023.

Plecând de la faptul că un număr mare de cetățeni care profesează religia ortodoxă locuiesc în zonele de ostilități, solicităm părții ucrainene să declare încetarea focului și să le permită acestora să participe la slujbe în ajunul Crăciunului, precum și în ziua de Crăciun”, a precizat Vladimir Putin, în cadrul unui comunicat publicat de Kremlin.

Încă de când anunțul a fost făcut, Ucraina a spus că totul este „o capcană cinică și un element de propagandă.

Citește și: Soția soldatului rus, care l-a îndemnat să abuzeze sexual ucrainencele, este dată în urmărire internațională: „Îți permit”

Biserica Ortodoxă Rusă nu este o autoritate pentru ortodoxia globală şi acţionează doar ca «propagandist de război» Biserica Ortodoxă Rusă a îndemnat la un genocid împotriva ucrainenilor şi a încurajat uciderile în masă, insistând asupra unei militarizări şi mai mari a Rusiei. De aceea, apelul Bisericii Ortodoxe Ruse la un «armistiţiu de Crăciun» este o capcană cinică şi un element de propagandă”.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!