LIVE UPDATE Ziua 324 de război în Ucraina: Rusia a anunțat cucerirea orașului Soledar, în timp ce Ucraina susține că a devenit stat membru NATO de facto

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 ian 2023, 16:07

În luna februarie, atunci când războiul a început, Rusia s-a folosit de Belarus

Sursa: Facebook

În a 324-a zi de război, Statele Unite ale Americii sunt de părere că Rusia are probleme în ceea ce privește războiul, lucru ce se vede din schimbările din conducerea armatei. Din cauza sancțiunilor, Moscova are cel mai mic venit rezultat în urma petrolului din ultimii doi ani.

UPDATE ORA 13:00. Rusia a anunțat cucerirea orașului Soledar

Ministrul rus al Apărării a anunțat că armata Moscovei a reușit să cucerească orașul Soledar, lucru pe care, însă, Ucraina îl neagă.

Cucerirea orașului Soledar ar însemna oprirea aprovizionării orașului Bahmut. În ultimele zile, orașul a fost epicentrul războiului, iar Rusia a depus eforturi foarte mari, pentru a-l cuceri.

„Declarațiile Ministerului Apărării al Federației Ruse despre capturarea orașului nu corespund realității. Bătăliile sunt în curs de desfășurare", a

spus Serhii Cherevaty, purtător de cuvânt al Grupului de forțe de est al armatei ucrainene.

UPDATE ORA 12:00. Ucraina anunță că a devenit stat membru NATO de facto

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a spus că Ucraina a devenit un stat membru de facto al NATO, deoarece țările din Occident și-au schimbat viziunea în ceea ce privește aderarea Ucrainei.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

UPDATE ORA 10:00. Franța vrea să trimită mai multe tancuri în Ucraina

Franța a anunțat că vrea să trimită în Ucraina tancuri de lupte AMX 10-RC în Ucraina. Acestea ar putea ajunge cel târziu în luna martie, conform lui Sebastian Lecornu, ministrul francez

al Forțelor armate.

UPDATE ORA 08:30. Rusia explică rolul exercițiilor militare dintre Rusia și Belarus

Un oficial din Ministerul de Externe al Rusiei a precizat faptul că exercițiile militare comune dintre Rusia și Belarus au scopul de a descuraja „potențialii adversari de la escaladări și provocări”.

În luna februarie, atunci când războiul a început, Rusia s-a folosit de Belarus, iar continuarea legăturilor dintre cele două țări a creat temerea că Belarus ar putea lupta de partea Kievului.

LIVE UPDATE Ziua 382 de război în Ucraina: Volodimir Zelenski a anunțat peste 40 de atacuri cu rachete asupra orașului Harkov, de la începutul anului

UPDATE ORA 08:00. Zelenski anunță că Ucraina nu renunță la Soledar

De câteva zile, Rusia își dorește mai mult ca niciodată să pună mâna pe orașul Soledar, iar președintele Ucrainei a anunțat că, în ciuda atacurilor rușilor, armata sa își menține pozițiile.

Citește și: Pentagon: Rusia continuă bombardamentele în Ucraina, deși Vladimir Putin a anunțat un armistițiu pentru o perioadă de 36 de ore

„Vreau să menţionez în mod special paraşutiştii Brigăzii 77 aeropurtate, care, împreună cu luptătorii Brigăzii 46 aeromobile din Soledar, îşi menţin poziţiile şi provoacă pierderi semnificative inamicului. Vă mulţumim, băieţi!”, a declarat Volodimir Zelenski.

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.