LIVE UPDATE Ziua 323 de război în Ucraina: Grupul Wagner anunță cucerirea „completă” a orașului Soledar, iar Marea Britanie urmează să trimită tancuri în Ucraina

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 ian 2023, 15:49

Rusia a trimis un nou convoi militar în Belarus

Sursa: Facebook

În a 323-a zi de război, Rusia a numit un cou comandant al „operațiunii militare speciale”, Valeri Gerasimov. Volodimir Zelenski a cerut mai mult ajutor din partea NATO.

UPDATE ORA 14:00. Rusia continuă să își consolideze forțele armate

Cu toate acestea, Ucraina a anunțat că rezistă și luptă în continuare, fiind vorba de luptele sângeroase care se duc în Soledar. Viceministrul ucrainean al Apărării a spus că rușii nu țin cont de numărul de soldați răniți și încearcă să pună mâna pe Soledar.

UPDATE ORA 12:00. Mai multe victime au fost înregistrate în urma unui atac din regiunea Herson

Potrivit guvernatorului din regiune, o persoană a murit

și cinci și-au pierdut viața, iar rușii au bombardat, în ultimele 24 de ore, regiunea Herson de 90 de ori. În momentul de față, orașul Soledar este epicentrul războiului.

Citește și: Toți au felicitat-o pe Theo Rose! Se întâmplă cu două luni înainte să nască

UPDATE ORA 10:00. Ucraina a anunțat uciderea a peste 100 de soldați ruși

Armata ucraineană a anunțat că, în

urma unui atac care a avut loc în orașul Soledar, a ucis peste 100 de soldați ruși. Atacul a reprezentat lansarea unei rachete asupra unui grup de militari ruși, conform Forțelor pentru Operațiuni Speciale ale Ucrainei.

UPDATE ORA 08:30. Rusia a trimis un nou convoi militar în Belarus

Rusia a trimis un nou convoi militar în Belarus care include 40 de vagoane de tren ce transportau atât personal,

cât și echipament militar, conform Kyiv Independent. Conform grupului, aproximativ 750 de lei ruși ar fi ajuns din Rusia în Belarus cu acest convoi.

LIVE UPDATE Ziua 382 de război în Ucraina: Volodimir Zelenski a anunțat peste 40 de atacuri cu rachete asupra orașului Harkov, de la începutul anului

Citește și: În sfârșit, Ucraina primește tancuri occidentale din SUA, Germania si Franta!

UPDATE ORA 08:00. Marea Britanie va trimite în Ucraina noi tancuri

La aproximativ un an de la începerea războiului, Marea Britanie continuă să ajute Ucraina și va trimite noi tancuri. Prim-ministrul Rishi Sunak a cerut ministrului Apărării să colaboreze cu partenerii, pentru a spori sprijinul oferit Kievului.

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.