LIVE UPDATE Ziua 283 de război în Ucraina: Lupte sângeroase se duc în jurul Bahmut. Rachetele rușilor au continuat să cadă asupra orașului Zaporojie

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 03 dec 2022, 15:41

LIVE UPDATE Ziua 283 de război în Ucraina: Uniunea Europeană și G7 au plafonat prețul petrolului rusesc. Președintele SUA nu va discuta, în viitorul apropiat, cu Vladimir Putin

Sursa: Facebook

În a 283-a zi de război, Casa Albă a declarat că nu va purta cu Vladimir Putin discuții despre pacea din Ucraina, în timp ce un parlamentar rus afirmă cu Uniunea Europeană își „riscă securitatea energetică” odată cu impunerea plafonului de preț.

UPDATE ORA 15:00. Ambasadele ucrainene au primit colete suspecte

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a declarat că 17 misiuni diplomatice sau ambasade au primit scrisori bombă și chiar pachete ce conțineau părți ale diferitelor animale.

UPDATE ORA 13:00. Rachetele rușilor au continuat să cadă asupra orașului Zaporojie

Noaptea trecută, 2 spre 3 decembrie, două rachete ale rușilor au căzut în regiunea Zaporojie. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, dar câteva clădiri din apropierea capitalei regionale au fost avariate.

UPDATE ORA 11:30. Spania a trimis ca ajutor un sistem de rachete în Ucraina

Spania a trimis primul sistem de rachete de apărare aeriană. Acesta poate fi folosit de soldații din Ucraina atât împotriva avioanelor, cât și împotriva rachetelor armatei invadatoare.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

UPDATE ORA 10:30. Lupte sângeroase se duc în jurul Bahmut

După ce au fost obligați de Putin să elibereze orașul Herson, armata lui Vladimir Putin vrea să pună mâna pe orașul Bakhmut. Cu toate acestea, datorită ofensivei ucrainenilor, soldaților ruși le este destul de greu să avanseze.

UPDATE ORA 09:30. UE și G7 au plafonat prețul petrolului rusesc

După discuții care s-au întins pe mai multe săptămâni, UE și G7 au decis ca prețul petrolului rusesc să fie plafonat la 60 de dolari barilul, iar decizia urmează să intre în vigoare de luni, 5 decembrie.

Măsura are rolul de a reduce veniturile obținute de Rusia din exploatarea bogățiilor naturale, ceea ce ar însemna venituri mult mai mici ce pot fi alocate susținerii războiului din Ucraina.

LIVE UPDATE Ziua 331 de război în Ucraina. Rusia avertizează că Occidentul va „regreta” trimiterea de ajutor militar în Ucraina. SUA oferă Ucrainei un pachet militar de 2,5 miliarde de dolari

UPDATE ORA 09:00. Joe Biden nu va mai purta discuții de pace cu Vladimir Putin

Joi, 1 decembrie, Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a declarat că este pregătit pentru a purta discuții de pace cu Vladimir Putin.

Citește și: Klaus Iohannis l-a primit pe Jens Stoltenberg la Palatul Cotroceni: „Noi strategii NATO după ce Putin a declanșat războiul”

Ieri, 2 decembrie, Casa Albă a transmis faptul că, pentru moment, acest lucru nu va avea loc. „Nu are nicio intenție să discute cu președintele Putin, deocamdată. Și, așa cum a mai declarat președintele Biden, Putin nu a arătat niciun interes pentru dialog”, a transmis John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al președinției Statelor Unite ale Americii.

 


Natalia a dat cărțile pe față în Casa iubirii! Concurenta l-a înfruntat aprig pe Robert și i-a mărturisit tranșant lui Marinel că nu simte nimic pentru el! „N-a fost scânteia aia! Am încercat! Dar nu pot să spun că s-a schimbat foarte mult!”

Influențată de Radu, Natalia le-a mărturisit lui Robert și lui Marinel că nu a simțit pentru niciunul dintre ei scânteia care să ducă la o posibilă relație! „Eu n-am avut chestia asta din păcate cu tine!”

Cookies