LIVE UPDATE Ziua 268 de război în Ucraina. Atac cu rachete în Zaporojie. Zelenski a cerut ”protecția deplină a cerului ucrainean”

Author: Diana Tilă

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Războiul a ajuns în cea de-a 268-a zi. Rusia continuă bombardamentele în Ucraina.

Peste 10 milioane de ucraineni au rămas fără curent electric, în urma bombardamentelor rusești de joi, a anunțat, în mesajul său zilnic, președintele ucrainean.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 267 de război în Ucraina. Explozii la Odesa și Dnipro. Zelenski spune că „am primit semnale că Putin dorește negocieri directe”

Atac cu rachete în Zaporojie

În timpul nopții de joi spre vineri, în regiunea ucraineană Zaporojie  au avut loc noi bombardamente. Forțele ruse au lovit cu rachete un sat din regiune, avariind clădirea unui centru cultural, relatează agenția de presă Ukrinform.

”Noaptea, inamicul a atacat satele noastre pașnice. În urma unei lovituri de rachetă, probabil S-300, într-unul dintre satele din raionul Zaporojie, clădirea căminului cultural a fost avariată”, a precizat, într-o postare pe Telegram, Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale.

Potrivit primelor informații, nicio persoană nu a fost rănită.

LIVE UPDATE Ziua 323 de război în Ucraina: Grupul Wagner anunță cucerirea „completă” a orașului Soledar, iar Marea Britanie urmează să trimită tancuri în Ucraina

Citește și: Diferențele dintre Articolele 4 și 5 din Tratatul NATO. Polonia ia în considerare activarea articolului 4 al NATO

Zelenski a cerut ”protecția deplină a cerului ucrainean”

Volodimir Zelenski a vorbit în mesajul său de joi seară despre ”protecția cerului” țării sale, precizând că doar așa Ucraina și Europa vor fi protejate de posibile escaladări ale conflictului.

”Repetăm partenerilor noștri din nou și din nou că numai protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de multe posibile escalade ale agresiunii ruse și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt cu adevărat războiului”, a spus liderul de la Kiev, adăugând că se referă la ” o pace reală”, ”nu la genul de propagandă care se aude acum de la Kremlin despre presupusa disponibilitate pentru negocieri pentru a câștiga ceva timp și a

aduna forțe pentru o nouă ofensivă”.

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies