LIVE UPDATE Ziua 267 de război în Ucraina. Explozii la Odesa și Dnipro. Zelenski spune că „am primit semnale că Putin dorește negocieri directe”

Author: Diana Tilă

Războiul a ajuns în cea de-a 267-a zi. Rusia continuă bombardamentele în Ucraina.

Ucraina a anunțat că s-a confruntat cu atacuri violente în est din partea forțelor rusești.

Orașul portuar Odesa din sudul Ucrainei a fost lovit joi dimineață de o rachetă rusească, au anunțat autoritățile, transmite Reuters. Presa ucraineană a relatat, de asemenea, o serie de explozii în orașul Dnipro.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 266 de război în Ucraina. Biden: Este puțin probabil ca rachetele căzute în Polonia să fi fost lansate din Rusia. Polonia anunță că încă nu are dovezi concrete referitor la cine a lansat rachetele

Zelenski spune că „am primit semnale că Putin dorește negocieri directe” 

Volodimir Zelenski a declarat miercuri, 16 noiembrie, că țările occidentale au trimis „semnale” că președintele rus Vladimir Putin a căutat discuții directe cu Ucraina, informează Kyiv Independent.

„Am primit semnale că Putin dorește negocieri directe”, a spus Zelenski reporterilor la Kiev. În loc de negocieri în spatele ușilor închise, Zelenski a precizat că a propus discuții publice cu Kremlinul, deoarece „Rusia duce un război public”. 

Citește și: Ucraina admite atacarea cu drone maritime a flotei rusești din Crimeea. Atacul a avut loc la finalul lunii octombrie

Reacția lui Biden, după ce Zelenski a spus că racheta căzută în Polonia „nu era ucraineană”

Joe Biden a reacționat joi, 17 noiembrie, după afirmația președintelui Zelenski, care insistă că racheta căzută în Polonia „nu era ucraineană”.

 Biden a transmis că „nu aceasta este dovada”.  

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

„Nu am nicio îndoială că nu a fost racheta noastră”, a spus președintele Zelenski.

„Poziția ucraineană este foarte transparentă: dorim să stabilim toate detaliile, fiecare fapt. De aceea, avem nevoie ca experții noștri să se alăture activității anchetei internaționale și să aibă acces la toate datele de care dispun partenerii noștri și la locul exploziei”, a declarat Zelenski. 

Premierul Poloniei, despre explozia cauzată de racheta venită din Est

Premierul Poloniei a oferit un interviu pentru TVP World, în care a vorbit despre situația actuală din țara sa, după explozia cauzată de racheta venită din Est.

Citește și: Coreea de Nord a lansat o „rachetă balistică neidentificată”, la câteva ore după ce a avertizat SUA și aliații săi cu un răspuns militar „mai dur”

LIVE UPDATE Ziua 327 de război în Ucraina. Noi atacuri au fost lansate în Zaporojie! Belarus și Rusia au început exerciții militare comune în această dimineață, iar Vladimir Putin este mulțumit de modul în care decurge războiul

"Avem grijă la granița de est. Luăm contact cu autoritățile locale pentru a face ce trebuie. În acest moment nu trebuie să creăm panică. Nu putem să îi speriem pe oameni, fiindcă asta ar vrea și Rusia.

Sunt chestiuni legate de sistemul antiaerian, dacă funcționează bine și nicio țară nu poate crea un sistem de apărare antiaeriană perfect, deoarece sistemele antiaeriene.

Sistemul antiaerian este un sistem foarte profesionist, dar evident că nu poate proteja fiecare petec de pământ al Poloniei. Avem și sistem radar care monitorizează zona", a afirmat premierul.

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies