LIVE UPDATE Ziua 108 de război în Ucraina. Încă doi generali ruşi au fost ucişi în regiunea Herson

,
general-rus

Ucraina a ucis doi generali ruși la Herson.

[Sursa foto: Unsplash]

În a 108-a zi de război, Rusia a anunțat că a doborât trei avioane militare ucrainene și neagă faptul că a ucis civili.

Potrivit informațiilor venite din partea Ucrainei, Rusia a pierdut, de la începutul invaziei, peste 32.000

de soldați.

Un soldat sud-corean, care a fost luat prizonier, urmează să fie judecat în Donețk, după ce a fost acuzat că este mercenar.

LIVE UPDATE ora 16:11- Conform presei ruse, autoritățile din Herson și din Melitopol au început să emită pașapoarte rusești

Regiunile Melitopol și Herson au fost ocupate de către ruși, motiv pentru care cetățenii din acele zone au început să primească pașapoarte rusești.

Unul dintre monumentele din Mariupol, Monumentul de bun venit, a fot rescris cu cuvinte rusești. Culorile folosite au fost și ele, de asemenea, schimbate cu culorile Rusiei. Un bărbat rus spunea, în urmă cu puțin timp, că inscripția cu numele orașului  „va fi corectată cu numele rusesc normal al orașului rusesc”.  

În continuare, Ucraina deține controlul asupra uzinei chimice Azot din Severodonețk, unde sute de civili se adăpostesc în aceste momente.

„Forţele noastre deţin o zonă industrială din Severodoneţk şi distrug armata rusă din oraş”, a spus Serghii Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

LIVE UPDATE ora 14:47- Rusia a pierdut încă doi generali.

Un consilier prezidenţial ucrainean a declarat că armata lui Zelenski a reușit să ucidă încă doi generali ruși în regiunea Herson.

Aproape un milion de oameni din regiunile separatiste estice ale Ucrainei au primit cetățenie rusă, iar pașapoarte vor începe să fie emise în zonele ocupate de armata lui Vladimir Putin.

LIVE UPDATE ora 13:25- Ieri, 10 iunie, Ursula von der Leyen a ajuns la Kiev.

„M-am întors la Kiev pentru a mă întâlni cu preşedintele (Volodimir) Zelenski şi cu premierul (Denis) Şmigal. Vom evalua eforturile comune necesare pentru reconstrucţie şi progresul înregistrat de Ucraina pe calea europeană”, a spus aceasta.

Ministerul de Apărare al Rusiei susține că armata rusă a reușit să doboare două avioane MIG-29 și un avion de vânătoare SU-25.

LIVE UPDATAE ora 11:40- Rusia continuă să nege că nu ucide civili și susține că nu este responsabilă pentru crimele de război din Ucraina.

Luptele din Sievierodonetsk continuă, iar intensitatea lor crește. „Lupte intense în stradă sunt în desfășurare și, cel mai probabil, ambele părți au înregistrat un număr mare de victime”, a spus Ministerul Apărării din Marea Britanie care a mai adăugat că Rusia nu a înregistrat avansări semnificative.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE Ziua 106 de război în Ucraina. Zelenski: Bătălia pentru Severodonețk ar putea să decidă soarta Donbasului

Kosovo a devenit o bombă cu ceas. Atacatori au deschis focul asupra unor polițiști kosovari albanezi trimiși în zona majoritar sârbă

LIVE UPDATE Ziua 106 de război în Ucraina. Zelenski: Bătălia pentru Severodonețk ar putea să decidă soarta Donbasului

LIVE UPDATE Ziua 105 de război în Ucraina. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, declarație despre România și Republica Moldova

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies