LIVE TEXT Ziua 458 de război în Ucraina. Ucraina susține că Rusia intenţionează să simuleze un accident la centrala nucleară Zaporojie. Zelenski condamnă atacul cu rachete asupra spitalului din Dnipro

Author: Diana Tilă
Actualizat: 27 feb 2024, 00:10

Ucraina susține că Rusia intenţionează să simuleze un accident la centrala nucleară Zaporojie

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 458-a zi. Rusia continuă bombardamentele.

Vineri, 26 mai, Ministerul ucrainean al Apărării a transmis că Rusia se pregătește să simuleze un accident major la centrala nucleară Zaporojie controlată de forțele pro-Moscova.

Direcția de informații a Ministerului Apărării a declarat că forțele ruse vor ataca centrala şi apoi vor anunța o scurgere de radiații. Aceste informații, postate pe Telegram, nu au oferit nicio dovadă. 

Sâmbătă, 17 mai, ucrainenii au interceptat cinci drone Orlan-10 și două drone Zala, a anunțat Statul Major General al forțelor armate ucrainene.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 457 de război în Ucraina. O unitate medicală din Dnipro a fost bombardată. Sunt cel puțin 15 persoane rănite și una decedată

Zelenski, despre atacul cu rachete asupra unui spital din Dnipro

Rușii au bombardat vineri o unitate medicală din orașul Dnipro, din centrul Ucrainei, unde cel puțin două persoane au murit și peste 30 de persoane au fost rănite.

„Niște creaturi absolut bolnave”: Zelenski condamnă atacul cu rachete asupra spitalului din Dnipro

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 456 de război în Ucraina: Mercenarii Wagner se retrag din Bahmut

Un bărbat în vârstă de 69 de ani "tocmai trecea pe acolo când racheta a lovit orașul", iar corpul unui alt bărbat" a fost scos din dărâmături", a declarat

Serhii Lysak, șeful administrației militare regionale.

"Teroriștii ruși confirmă încă o dată statutul lor de luptători cu tot ce este uman și cinstit.

Lovitură cu rachete asupra clinicii din orașul Dnipro. Începând de acum, o persoană a fost ucisă și 15 au fost rănite. Eliminarea consecințelor bombardamentului și salvării victimelor este în desfășurare la fața locului. Toate serviciile necesare sunt implicate.

Condoleanțe familiei decedatului.

Trebuie să învingem acești non-oameni imediat și cât mai curând posibil. Pentru că timpul nostru este poporul nostru. Și neamul nostru este cel mai de preț lucru din Ucraina.", a transmis Volodimir Zelenski vineri, 26 mai.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 455 de război în Ucraina: Rusia vrea să schimbe numele orașului Bahmut, după presupusa cucerire