LIVE TEXT Ziua 389 de război în Ucraina. Vladimir Putin vizitează Mariupolul. Este prima dată când liderul rus merge în Ucraina de la începutul războiului

Autor: Lavinia Medrea

Este prima dată când liderul rus merge în Ucraina de la începutul războiului

Sursa: Twitter @News247Ug

Vladimir Putin a zburat cu elicopterul și apoi a mers cu mașina în mai multe cartiere ale orașului Mariupol, locul uneia dintre cele mai sângeroase bătălii din război.

Vladimir Putin vizitează orașul ucrainean Mariupol

UPDATE:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • Vladimir Putin a făcut o vizită surpriză la Mariupol, a relatat duminică presa de stat rusă, în ceea ce ar fi prima călătorie a liderului de la Kremlin în teritoriile ocupate de Rusia în regiunea Donbas din estul Ucrainei de la începutul războiului.
  • Această vizită a avut loc după ce Vladimir Putin s-a deplasat sâmbătă în Crimeea într-o vizită neanunțată pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei de la Ucraina de către Rusia și la doar două zile după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele său.

Citește și: Este oficial! Xi Jinping merge în vizită oficială în Rusia săptămâna viitoare. Liderul chinez se va întâlni cu Vladimir Putin

  • Mariupol, care a căzut în mâinile Rusiei în luna mai după una dintre cele mai lungi și sângeroase bătălii din război, a fost prima victorie majoră a Rusiei după ce nu a reușit să cucerească Kievul și s-a concentrat în schimb asupra sud-estului Ucrainei.
  • Vladimir Putin a zburat cu elicopterul la Mariupol, au relatat agențiile de presă ruse, citând Kremlinul. Este cel mai aproape de linia frontului în care liderul rus a fost în războiul care durează de un an. Conducând o mașină, Vladimir Putin a călătorit prin mai multe districte ale orașului din regiunea Donețk, făcând opriri și vorbind cu locuitorii.

Citește și: Xi Jinping ar plănui să-l viziteze pe Vladimir Putin săptămâna viitoare. Președintele Rusiei ar fi cel care a inițiat invitația

  • Organizația pentru Securitate și Cooperare și Europa a declarat că bombardarea timpurie de către Rusia a unei maternități din Mariupol a fost o crimă de război.
  • Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut o serie de călătorii pe câmpul de luptă pentru a ridica moralul trupelor și a discuta strategia, dar Vladimir Putin a rămas în mare parte în interiorul Rusiei în timpul războiului.
  • Presa rusă a relatat că președintele Rusiei s-a întâlnit, de asemenea, cu comandamentul de vârf al operațiunii sale militare din Ucraina, inclusiv cu Valery Gerasimov, șeful Statului Major General.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!