LIVE TEXT Ziua 389 de război în Ucraina. Vladimir Putin vizitează Mariupolul. Este prima dată când liderul rus merge în Ucraina de la începutul războiului

Author: Lavinia Medrea

Este prima dată când liderul rus merge în Ucraina de la începutul războiului

Sursa: Twitter @News247Ug

Vladimir Putin a zburat cu elicopterul și apoi a mers cu mașina în mai multe cartiere ale orașului Mariupol, locul uneia dintre cele mai sângeroase bătălii din război.

Vladimir Putin vizitează orașul ucrainean Mariupol

UPDATE:

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

LIVE TEXT Ziua 360 de război în Ucraina. Joe Biden urmează să-i trimită „mesaje” lui Vladimir Putin. Volodimir Zelenski insistă ca Occidentul să trimită ajutor Ucrainei
  • Vladimir Putin a făcut o vizită surpriză la Mariupol, a relatat duminică presa de stat rusă, în ceea ce ar fi prima călătorie a liderului de la Kremlin în teritoriile ocupate de Rusia în regiunea Donbas din estul Ucrainei de la începutul războiului.
  • Această vizită a avut loc după ce Vladimir Putin s-a deplasat sâmbătă în Crimeea într-o vizită neanunțată pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei de la Ucraina de către Rusia și la doar două zile după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele său.

Citește și: Este oficial! Xi Jinping merge în vizită oficială în Rusia săptămâna viitoare. Liderul chinez se va întâlni cu Vladimir Putin

  • Mariupol, care a căzut în mâinile Rusiei în luna mai după una dintre cele mai lungi și sângeroase bătălii din război, a fost prima victorie majoră a Rusiei după ce nu a reușit să cucerească Kievul și s-a concentrat în schimb asupra sud-estului Ucrainei.
  • Vladimir Putin a zburat cu elicopterul la Mariupol, au relatat agențiile de presă ruse, citând Kremlinul. Este cel mai aproape de linia frontului în care liderul rus a fost în războiul care durează de un an. Conducând o mașină, Vladimir Putin a călătorit prin mai multe districte ale orașului din regiunea Donețk, făcând opriri și vorbind cu locuitorii.

Citește și: Xi Jinping ar plănui să-l viziteze pe Vladimir Putin săptămâna viitoare. Președintele Rusiei ar fi cel care a inițiat invitația

  • Organizația pentru Securitate și Cooperare și Europa a declarat că bombardarea timpurie de către Rusia a unei maternități din Mariupol a fost o crimă de război.
  • Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut o serie de călătorii pe câmpul de luptă pentru a ridica moralul trupelor și a discuta strategia, dar Vladimir Putin a rămas în mare parte în interiorul Rusiei în timpul războiului.
  • Presa rusă a relatat că președintele Rusiei s-a întâlnit, de asemenea, cu comandamentul de vârf al operațiunii sale militare din Ucraina, inclusiv cu Valery Gerasimov, șeful Statului Major General.

 


Episodul 79 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D luni, 27 martie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.