LIVE TEXT Ziua 346 de război în Ucraina. UE promite să aplice un al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei până pe 24 februarie. Germania a aprobat exportul de tancuri Leopard 1 în Ucraina

Author: Lavinia Medrea

Germania a aprobat exportul de tancuri Leopard 1 în Ucraina

Sursa: Twitter @MarcusFaber

UE a promis că un al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei va fi pus în aplicare până la 24 februarie, la prima „aniversare” a războiului. Germania a aprobat exportul de tancuri de luptă Leopard 1 de generație mai veche.

UPDATE:

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

 • Curtea Penală Internațională a lansat propria investigație privind presupusele crime împotriva umanității și crime de război comise în Ucraina, la câteva zile după invazia Rusiei din februarie, dar nu are jurisdicție pentru a urmări în justiție o agresiune în Ucraina.
 • Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care se află în vizită la Kiev, a declarat, joi, că un centru internațional pentru urmărirea penală a crimei de agresiune în Ucraina va fi înființat la Haga.
 • Moscova respinge acuzațiile de crime de război.

Germania a strâns dovezi de crime de război

UPDATE:

 • Germania a colectat dovezi ale crimelor de război din Ucraina, afirmă procurorul general german, iar probele sunt de „ordinul celor trei cifre”.
 • Peter Frank a declarat pentru, ziarul Welt am Sonntag, că a văzut necesitatea unui proces judiciar la nivel internațional. „În prezent, de exemplu, ne concentrăm asupra crimelor în masă de la București sau asupra atacurilor împotriva infrastructurii civile ucrainene”, a declarat acesta, într-un interviu, sâmbătă.
 • Între timp, Statele Unite au anunțat un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2,2 miliarde de dolari (1,8 miliarde de lire sterline) pentru Ucraina, despre care Washingtonul spune că include rachete ghidate cu precizie și unități de tragere de apărare aeriană Hawk. Acesta include, de asemenea, pentru prima dată, o bombă cu rachete lansate de la sol cu diametru mic, despre care se spune că va dubla raza de atac a Ucrainei și va permite armatei sale să lovească adânc în spatele liniilor de front ale războiului.
 • Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va continua să lupte pentru Bakhmut atât timp cât va putea, promițând că „nimeni nu va ceda” orașul „fortăreață” din est. În cadrul unei conferințe de presă după un summit la Kiev cu liderii Uniunii Europene Ursula von der Leyen și Charles Michel, președintele ucrainean a declarat că țara ar putea începe să elibereze Donbasul ocupat dacă livrările de arme ar fi „accelerate, în special arme cu rază lungă de acțiune”.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 345 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski insistă pentru aplicarea unui nou pachet de sancțiuni asupra Rusiei din partea liderilor UE. Șefii Uniunii se întâlnesc azi la Kiev cu liderul Ucrainean, în a doua zi de discuții

 • Liderii UE au oferit un sprijin puternic Ucrainei, dar nu au stabilit „niciun termen rigid” pentru aderarea acesteia la bloc. Volodimir Zelenski a sperat că UE va pune Ucraina pe o cale rapidă de aderare, dar statele membre occidentale ale UE sunt îngrijorate că așteptările Kievului privind discuțiile rapide de aderare sunt nerealiste.

UE promite un al zecelea pachet de sancțiuni până la 24 februarie

UPDATE:

 • UE a promis că un al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei va fi pus în aplicare până la 24 februarie, prima aniversare a războiului. Președintele CE, Ursula von der Leyen, a declarat că pachetul va acoperi schimburi comerciale în valoare de 10 miliarde de euro și „va lovi comerțul și tehnologia care sprijină războiul Rusiei împotriva Ucrainei”.
 • Un medic american a fost ucis în timp ce lucra pe frontul din Ucraina, la doar câteva săptămâni după ce a ajuns în țară. Pete Reed, în vârstă de 34 de ani, a fost ucis joi, în timp ce ajuta la evacuarea civililor, când vehiculul său ar fi fost lovit de o rachetă în Bakhmut.
 • Franța și Italia au finalizat discuțiile tehnice pentru livrarea în comun a sistemului de apărare antiaeriană Samp/T în Ucraina în această primăvară, a anunțat Ministerul francez al Apărării. Acest lucru vine după ce ministrul italian de externe, Antonio Tajani, a declarat joi că sistemul va fi operațional în Ucraina "în termen de șapte-opt săptămâni". Sistemul poate urmări zeci de ținte și poate intercepta 10 deodată. Este singurul sistem de producție europeană care poate intercepta rachete balistice.

Citește și: Scholz apără decizia de a trimite tancuri de luptă în Ucraina!

 • UE va lansa un program umanitar de deminare în Ucraina în valoare de 25 de milioane de euro, a confirmat șeful politicii externe a blocului, Josep Borrell, care a declarat că deminarea este „crucială pentru a salva viețile populației civile”.
 • Noile tancuri furnizate de aliații NATO vor servi drept „mână de fier” în contraofensiva Kievului pentru a străpunge liniile de apărare rusești, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov. Livrările occidentale de artilerie de 155 mm vor fi vitale pentru Ucraina pentru a descuraja atacurile rusești în sud și în est, a declarat Reznikov, la o conferință de presă comună cu omologul său polonez, Mariusz Błaszczak.

Germania a aprobat exportul de tancuri Leopard 1 în Ucraina

 • Germania a aprobat exportul de tancuri de luptă Leopard 1 mai vechi, care s-ar adăuga la raftul de vehicule de luptă pe care Berlinul l-a promis săptămâna trecută. Un purtător de cuvânt a declarat că guvernul lui Olaf Scholz a acordat o licență de export pentru tancurile fabricate în Germania, produse pentru prima dată în anii 1960 și înlocuite în cadrul armatei germane cu tancurile Leopard 2 în 2003.

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”