Lista judetelor in care scolile vor fi INCHISE pe perioada de cod portocaliu de ninsori

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 01:26

Toate unitatile de invatamant din Bucuresti si judetele avertizate cu cod portocaliu raman inchise miercuri, in judetele afectate de cod portocaliu.

Toate unitatile de invatamant din judetele avertizate cu cod portocaliu de viscol raman inchise miercuri, iar situatia scolilor din zonele atentionate cu cod galben va fi anuntata in functie de fiecare situatie in parte, potrivit Ministerului Educatiei.

Toate scolile si gradinitele din Capitala vor fi inchise si miercuri, decizia fiind luata de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti dupa ce a fost emisa o avertizare cod portocaliu de viscol pentru Bucuresti si alte 14 judete din sudul si estul tarii.

" Avand in vedere securitatea si sanatatea elevilor si tinand cont de atentionarea de cod portocaliu transmisa de Administratia Nationala de Meteorologie si de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, caracterizat prin viteze mari ale vantului, ninsori abundente si vizibilitate redusa, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis sistarea cursurilor in invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei remis agentiei Mediafax.

Reluarea cursurilor in Bucuresti va fi anuntata din timp, a precizat ISMB. Aceasta este ultima saptamana de scoala din semestrul I, vacanta intersemestriala fiind programata de sambata 1 februarie pana duminica 9 februarie.

Scolile si gradinitele din Capitala au fost inchise luni si marti, tot din cauza vremii nefavorabile. Ministerul Educatiei va centraliza, marti, situatia transmisa de inspectoratele scolare privind inchiderea unor scoli. Inspectoratele scolare din judetele avertizate cu cod galben de viscol vor decide daca inchid sau nu scolile miercuri, au precizat oficiali din Ministerul Educatiei.

Situatia transmisa Ministerului Educatiei de inspectoratele scolare privind inchiderea unor scoli va fi centralizata marti. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat pentru Mediafax ca toate scolile vor fi inchise in judetele Dolj si Olt, unde este cod portocaliu, dar si in judetele Arges si Dambovita, unde sunt si cod galben si portocaliu.

" Am avut doua videoconferinte cu inspectorii scolari, la 9.30 si la 13.00.

In urma discutiilor cu inspectoratele scolare si cu autoritatile locale au fost identificate situatii diferite in judete. Astfel, toate scolile vor fi inchise in judetele Dolj si Olt, unde este cod portocaliu, dar si in judetele Arges si Dambovita, unde este si cod galben si portocaliu in zona de munte", a precizat ministrul Educatiei.

De asemenea, o alta situatie este cea a judetelor la limita intre coduri.

Inspectoratele scolare din judetele avertizate cu cod galben de viscol vor decide daca inchid sau nu scolile miercuri, a mai spus ministrul Educatiei. "In aceste cazuri deciziile le iau inspectoratele scolare judetene. De exemplu, in judetul Botosani este cod verde, dar vor fi doua licee inchise", a precizat Pricopie.

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

Cursurile scolare sunt suspendate integral, marti, in Bucuresti si 12 judete, respectiv Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea si Vrancea, si partial in Buzau, Giurgiu, Braila, Bacau, Botosani, Dambovita si Vaslui.

Bucurestiul si 14 judete din sudul si estul tarii vor fi, miercuri, intre orele 06.00 si 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judete a fost emisa o avertizare cod galben. Avertizarea cod portocaliu a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 19 august 2023, în țară: Vremea continuă să fie schimbătoare în majoritatea regiunilor. Cum va fi vremea la mare?

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges. Incepand de miercuri, ora 23.00, va intra in vigoare o alta avertizare, valabila pana joi, la ora 10.00.

Avertizarea cod portocaliu va fi restransa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati. De asemenea, de miercuri noapte pana joi dimineata va fi prelungita avertizarea cod galben pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Iasi, Vaslui, Bacau si Covasna. Joi si vineri, vremea va deveni geroasa pe arii extinse in regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata si noaptea.

 

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!