Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba despre pensii: "Vreau să știe toți românii!" Cine va primi mai mulți bani

,

Lia Olguța Vasilescu, veste bună pentru pensionarii din România. Cine va primi mai mulți bani din 2022?


In articol:

Lia Olguța Vasilescu a anunțat că pensionarii din România ar putea primi mai mulți bani în acest an. Vicepreședintele PSD a declarat că că noua majorare a pensiilor s-ar putea aplica la jumătatea acestui an, iar asta pentru a-i sprijini pe cei cu venituri mici după creșterile de prețuri și ale facturilor din ultima vreme.

Citeste si: Care este limita de vârstă pentru persoanele care își doresc să iasă la pensie în 2022

Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba despre pensii

Lia Olguța Vasilescu a declarat că nu va urma să fie implementată o nouă lege a pensiilor, ci se vor respecta prevederile Legii 127, care va suferi o serie de modificări. Vicepreședintele PSD a explicat și de ce pensiile au crescut cu 10% și nu 40%, așa cum era luat în calcul, inițial.

Citeste si: Cum afli online ce vechime în muncă ai acumulat pentru pensie. Procesul explicat pas cu pas

”Nu va fi o noua lege a pensiilor, se va merge pe Legea 127. Ca vor suferi modificari unele articole, este altceva. Nu renuntam sub nicio forma la lege, daca se punea aceasta problema noi nu intram la guvernare, s-a acceptat sa fie doar anumite modificari.

Noi am venit cu 40% (majorare a pensiilor) sa se dea de la 1 ianuarie 2022 dar din pacate nu s-a putut aplica pana nu se fac niste calcule pentru ca dl Ghinea a pus in PNRR fara dezbatere publica ca procentul din PIB (pentru pensii) nu poate depasi 9,4% cu tot cu pensiile speciale.

Si atunci am zis ‘Hai sa dam 10% acum sa acoperim macar rata inflatiei si sa ne luam un termen de 120 de zile sa discutam cu Comisia Europeana’, sa explicam ca nu poate ramane Romania cu 9,4% din PIB cu tot cu pensii speciale. Media UE (a cheltuielilor cu pensiile) este 13% din PIB, noi acum suntem la 8%.

Pe noua lege ar fi de 11,7%. Portugalia are 16% si are o economie similara cu a noastra. Foarte important, nu se modifica formula de calcul a pensiei. Vreu sa stie toti romanii ca legea 127 nu s-a aplicat pana acum in Romania, in afara unor majorari de pensii”, a spus, marți seară, Lia Olguța Vasilescu.

Citeste si: Ce pensie primesc cei care au muncit mai puțin de 15 ani. Condiția obligatorie pe care trebuie să o îndeplinească

Vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, a declarat marți, că social-democrații s-au „bătut” în Guvern pentru aplicarea retroactivă a noilor plafoane la energie.

„Pentru asta ne-am batut in coalitie, sa se ia in calcul si facturile pe ianuarie, pentru ca sunt nepermis de mari. (La Craiova) ne-a crescut de 4 ori intr-o luna factura la iluminatul. Ce face o persoana daca ii vine 1.000 de lei factura? Unii juristi spun ca nu se poate retroactiv. Eu vin si intreb de ce vine ANRE cu un pret pentru luna iunie si noi trebuie sa-l aprobam in iulie dupa ce trece si prin CEO? Este o dubla masura. In acest conditii am dus aceasta batalie (…) Cred ca se putea forta, s-a mai fortat si in alte cazuri ca populatia sa nu sufere”, a spus Olguța Vasilescu, primar al Craiovei.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mesajul straniu publicat, cu o zi înainte de tragedie, de motociclistul care a murit pe şoseaua Hunedoara-Călan

Vești bune pentru elevi! Alocațiile zilnice ale participanților la olimpiadele naționale vor fi dublate. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul

O nouă fabrică în România! Un gigant italian va investi circa 28 milioane de euro; sute de locuri de muncă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar creștin ortodox luni, 16 mai 2022. Mai mulți sfinți, sărbătoriți astăzi. Rugăciunea de astăzi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies