Legea care va afecta milioane de romani semnata de Iohannis

Astfel, Președintele Iohannis a promulgat joi legea privind posibilitatea consumului de băuturi alcoolice în locuri publice


In articol:

Președintele Iohannis a promulgat joi legea privind posibilitatea consumului de băuturi alcoolice în locuri publice în cazul unor evenimente organizate în scop de recreere sau manifestări cultural-artistice, potrivit agerpres.

Actul normativ modifică articolul 2 Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Conform legii, „constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: servirea şi consumul băuturilor alcoolice în localuri publice şi în afara acestora pe timpul desfăşurării adunărilor publice, grevelor, manifestărilor sportive, cu excepţia spaţiilor în care sunt organizate evenimente pentru celebrarea Revelionului, zilelor unităţilor administrativ-teritoriale, ale categoriilor socio-profesionale sau pentru promovarea unor produse alimentare sau nealimentare, precum şi a perimetrelor special amenajate şi delimitate unde se desfăşoară manifestări cultural-artistice cu acces controlat”.

Citeste si: Este OFICIAL! A intrat in vigoare LEGEA asteptata de o multime de romani

Citeste si: Klaus Iohannis: asumarea raspunderii guvernului pe buget, singura varianta fezabila

Citeste si: Zile libere 2020! Veste uriasa pentru romani: urmeaza o noua minivacanta in ianuarie 2020

Citeste si: Ce se intampla cu alocatiile copiilor? Premierul Ludovic Orban aduce explicatii care nu vor fi pe placul parintilor

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate