Lance Armstrong a intrat in vizorul Comitetului International Olimpic

Lance Armstrong a intrat in vizorul Comitetului International Olimpic

Comitetul International Olimpic (CIO) a anuntat, joi, ca va deschide o ancheta cu privere la medalia olimpica de bronz cucerita de ciclistul american Lance Armstrong in proba de contratimp de la Sydney (Australia), din 2000.

"Vom deschide imediat o ancheta in ceea ce-l priveste pe Lance Armstrong. Vom ancheta si alti ciclisti si vom lua o decizie cu privire la viitorul lor la Jocurile Olimpice", se arata in comunicatul CIO.

 

Forul olimpic a salutat decizia Uniunii Cicliste Internationale (UCI), care a decis anularea tuturor titlurilor castigate de Armstrong, dupa ancheta Agentiei Americane Antidoping (USADA).

 

Codul mondial antidoping a fixat la opt ani termenul de prescriere pentru faptele de dopaj, dar USADA l-a radiat pe Armstrong din viata sportiva, dovedind ca sportivul american a pus bazele celui mai mare sistem de dopaj din istoria sportului.

 

In acest moment, dintr-o cariera incredibila, in timpul careia a cucerit, printre alte multe medalii, de sapte ori tricoul galben in Turul Frantei, Armstrong a ramas doar cu bronzul obtinut la JO din 2000 din Australia.

 

In urma anchetei deschise de CIO, Lance ar putea fi deposedat si de aceasta medalie.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate