La oră trebuie să fie elevii în clasă la proba de matematică. Evaluarea Națională 2021

,
evaluare nationala 2021 matematica
Ora la care elevii de clasa a VIII-a trebuie să fie în clasă pentru Evaluarea Naționala 2021, proba la matematică[Sursa foto: Unsplash]

Evaluarea Națională 2021. Elevii de clasa a VIII-a susțin proba la matematică pe 24 iunie 2021. La ce oră trebuie să fie elevii în clasă?


In articol:

Cea de-a doua probă a Evaluării Naționale 2021 este proba la matematică, examen care este programat pe data de 24 iunie 2021.

La ce oră trebuie să fie elevii în casă, când începe proba la matematică și ce reguli trebuie să respecte candidații?

Evaluarea Națională 2021, proba la matematică. Ora la care elevii trebuie să fie în sala de examen

Elevii de clasa a VIII-a vor trece din nou prin emoții mari, având în vedere că notele obținute la Evaluarea Națională 2021 reprezintă un procent important din media de admitere la liceu. Evaluarea Națională 2021 continuă joi cu proba la matematică. 

Potrivit informațiilor oficiale, peste 131.000 de elevi s-au înscris în 2021 pentru a susține cele două probe ale Evaluării Naționale, proba la limba și literatura română și proba la matematică. Elevii trebuie să respecte mai multe reguli în timpul desfășurării examenelor, acestea fiind prezentate de Ministerul Educației prin intermediul unui ghid practic.

Referitor la ora la care elevii de clasa a VIII-a trebuie să fie în clasă pentru proba la matematică, reprezentanții autorităților au anunțat că absolvenții de gimnaziu trebuie să ajungă în sala de examen în intervalul 8-8:30. 

Chiar dacă proba la matematică începe la ora 9, elevii de clasa a VIII-a trebuie să fie prezenți mai devreme în sălile de examen pentru a completa caseta de identificare cu datele personale.

În acest an, elevii au la dispoziție 15 minute în plus pentru a completa această casetă, iar pentru a nu exista greșeli, profesorii supraveghetori se vor asigura că toți candidații au completat corect datele de identificare.

Astfel, accesul elevilor în sala de examen este permis până la ora 8:30. 

Citeste si: BAREM de corectare la română Evaluarea Națională 2021, conform edu.ro. Vezi ce subiecte au primit elevii la română. Verifică dacă ai rezolvat corect cerințele

evaluare nationala 2021
Evaluarea Națională 2021. Proba la matematică are loc pe 24 iunie[Sursa foto: Unsplash]

Reguli Evaluarea Națională 2021. Ce nu au voie să facă elevii în timpul probei la matematică?

Evaluarea Națională 2021 se desfășoară după un set de reguli, iar orice abatere de la regulamentul elaborat de Ministerul Educației este pedepsită. 

Înainte de a intra în sala de examen pentru a susține cea de-a doua probă a Evaluării Naționale 2021, elevii de clasa a VIII-a trebuie să își depoziteze bagajele într-un loc special. Elevilor le este interzis să intre în sala de examen cu materiale ajutătoare, iar orice tentativă de fraudă atrage după sine eliminarea candidatului din examen și notarea lucrării cu nota 1. 

Elevii de clasa a VIII-a care susțin proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale 2021  nu pot avea asupra lor telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare cu alte persoane aflate în exterior. Elevii nu pot comunica între ei în timpul examenului. 

Proba la matematică durează 120 de minute, timp care este calculat după ce fiecare candidat primește broșura cu subiectele de examen. În situația în care elevii termină lucrarea mai repede și doresc să părăsească sala de examen, aceștia trebuie să știe că nu pot face acest lucru mai devreme de o ora de la momentul distribuirii subiectelor.

Calendar Evaluarea Națională 2021

Evaluarea Națională 2021 se desfășoară în 2021 după următorul calendar:

7-11 iunie 2021- înscrierea la Evaluarea națională 2021

22 iunie 2021-  proba la Limba și literatura română

24 iunie 2021- proba la Matematică

25 iunie 2021- proba la Limba și literatura maternă

29 iunie 2021- afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

29-30 iunie 2021- depunerea contestațiilor (29 iunie, în intervalul 16:00-19:00 și 30 iunie 08:00-12:00)

30 iunie-4 iulie 2021- soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021- afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor 

Citeste si:// Evaluarea națională 2021// Regulile pe care elevii trebuie să le respecte în timpul probelor

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministrul Educației, vești importante pentru elevii care vor susține examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Ce îi sfătuiește Sorin Cîmpreanu pe candidați

Mesaj emoționant al unui ierarh, la moartea Preasfințitului Gurie: 'I-a murit trupul învins de acest microb, poate ca să ne spună tuturor: fiți mult mai atenți'

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Schimbări la Evaluarea Națională? Cum se vor desfășura probele la limba română și la matematică

Evaluarea Națională 2021, schimbare de ultimă oră! Examenul va dura mai mult în acest an. Care este motivul?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies