La fiecare 4 ore, un roman moare intr-un accident rutier. Daca am avea separatoare de sens pe sosele,  am salva 6 victime din 10

Infrastructura rutiera precara este printre principala cauza a accidentelor rutiere.

Traditia cere ca in dreptul locului unde un suflet s-a pierdut sa apara o cruce. Pe margine sunt mai multe astfel de semne ale pericolului decat indicatoarele rutiere. D.N.2 are rang de drum european. Pe hartile politistilor este considerat unul cu risc ridicat de producere a accidentelor, deoarece nu este dotat cu separatoare de sens, iar lipsa acestora duce la veritabile tragedii. Pe DN1, intr-o zona fara separatoare, un sofer s-a sinucis patrunzand pe contrasens. A spulberat o alta masina. 6 oameni au murit atunci.

La nivelul Uniunii Europene, studiile privind siguranta rutiera au avut o singura concluzie, expusa si de Sorin Ene, campion national de drift: „Acolo unde se monteaza aceste separatoare de sens, accidentele scad cu pana la 60 la suta.”

Un metru de separatoare de sens din beton costa aproximativ 100 de euro, mult mai putin decat vietile pe care le-ar salva.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate