La ce sa te astepti de la Ford Puma. Vei fi surprins

,
La ce sa te astepti de la Ford Puma. Vei fi surprins

La ce sa te astepti de la Ford Puma. Vei fi surprins

[Sursa foto: PixaBay]

Manevrabilitate sportivă, combinată cu o poziție de ședere ridicată - Ford Puma ST va fi pe plac în special șoferilor mai în vârstă

Manevrabilitate sportivă, combinată cu o poziție de ședere ridicată- Ford Puma ST va fi pe plac în special șoferilor mai în vârstă, care nu vor să sacrifice plăcerea de a conduce, dar vor să evite contorsionările atunci când se urcă în mașină.

Nimic de-a face cu vechiul Puma

În 1997, Ford a lansat modelul Puma, un coupé sportiv elegant. La sfârșitul anului 2001, liniile de asamblare de la uzina din Köln au fost închise din nou din cauza lipsei cererii. Acum, Puma face o nouă încercare, de data aceasta sub forma unui crossover drăguț care amintește mai degrabă de o târâtoare mare decât de un prădător înfricoșător. Japonezii subliniază faptul că crossoverele drăgălașe pot face mai mult decât să se joace cu versiunea "Nismo" (Nissan Motorsports), iar Ford cu modelele cu tehnologie sportivă, sau pe scurt "ST".

La ce sa te astepti de la Ford Puma. Vei fi surprins

La ce sa te astepti de la Ford Puma. Vei fi surprins

[Sursa foto: PixaBay]

O Fiesta XL pe picioroange?

Dar, mai întâi de toate. Cu o lungime de 4,19 metri, Puma este poziționat între Fiesta și Focus. Platforma a fost preluată de la Fiesta, deși Puma este mai lung (+15 cm) și mai înalt (+6 cm) și are o cale de rulare mai largă (+5,8 cm) și o distanta intre axele rotilor mai mare (+10 cm).

Interiorul, care este practic 1:1, este de asemenea mărturie pentru Fiesta. Cu toate acestea, Puma are avantaje, cum ar fi accesul mai ușor și o poziție mai înaltă a scaunelor, arată mai bine și, spre deosebire de Fiesta, nu are o treaptă enervantă la rabatarea scaunelor. Practic: Magic Box, o cuvă de 80 de litri aflată sub podeaua de încărcare, care este ideală și pentru a depozita pantofii murdari după o aventură în aer liber.

Ce face ca versiunea ST să fie specială

În cazul versiunii ST, probabil cizmele de curse. Culoarea exclusivă de lansare "Furious-Green-Metallic" a fost prea îndrăzneață pentru noi, dar am fost fericiți să acceptăm celelalte dotări, cum ar fi jantele din aliaj de 19 inch, inclusiv pneurile Michelin Sport Pilot4 personalizate, evacuarea cu două țevi de eșapament și detaliile optice (prize de aer mai mari, splitter frontal etc.). La interior, se remarcă scaunele sport Recaro, precum și cutia de viteze manuală cu 6 trepte, inclusiv frâna de mână de modă veche sau sistemul audio B&O. Pentru ca scaunul înalt să fie potrivit pentru vânătoare, Puma ST a primit și o nouă suspensie, o direcție mai directă, frâne îmbunătățite și un motor pe benzină turbo cu trei cilindri de 1,5 litri, cu 200 CP și 320 Nm.

Pisicuță obraznică!

Odată ce Puma ST se pune în mișcare, presupusul "șenilat" devine o adevărată mașină sport. Cele 6,7 secunde până la 100 km/h mărturisesc acest lucru, la fel ca și cutia de viteze manuală clară, cunoscută de la Fiesta ST, sau direcția cu 25% mai directă. Cireașa de pe tort este însă suspensia cu amortizare în funcție de frecvență, cu care Puma ST superior este cu greu inferior fratelui său mai mic Fiesta în curbe. Dar poate fi și confortabil și economic: pe lângă "Normal", "Sport" și "Race Track", Puma ST oferă și un mod Eco, o noutate pentru un vehicul de performanță de la Ford.

Merită?

Versiunea ST este disponibilă de la 31.000 Euro. Acest lucru înseamnă că până și Primus este cu "doar" o treime mai scump decât cel mai ieftin Puma cu echiparea de bază "Cool & Connect" și motorul EcoBoost de 1,0 l cu 95 CP. Dar, în schimb, veți obține de două ori mai multă plăcere de a conduce- cel puțin!

Ce ne place

Acesta este modul în care ar trebui să se simtă un SUV sportiv! Șasiul lui Puma ST, oricum calul de bătaie al lui Ford, este deosebit de convingător. 

Ce nu ne place atât de mult

Aspectul este o chestiune de gusturi; pe teren alunecos, mașina cu tracțiune față o ia razna la o pornire rapidă la semafor.

Citeste si: Cum sa achizitionezi in mod inteligent o masina rulata?

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

La ce sa te astepti de la Ford Puma. Vei fi surprins

FOTO: Descoperire uimitoare într-o fosilă foarte rară

La ce sa te astepti de la Ford Puma. Vei fi surprins

Note BAC 2022. Anunțul făcut de EDU.RO despre rezultatele la Bacalaureat 2022

Partenerii nostri:

Cookies