La ce oră se joacă finala Europa League din această seară? Atalanta - Bayer Leverkusen

Autor: Andrei Costanda

Atalanta și Bayer Leverkusen se vor duela pentru trofeul Europa League la Dublin.

Sursa: The Irish Independent

Finala Europa League dintre Atalanta și Bayer Leverkusen se va disputa pe 22 mai 2024, la ora 22:00 (ora României), pe Aviva Stadium din Dublin.

Finala Europa League dintre Atalanta și Bayer Leverkusen va avea loc astăzi, 22 mai 2024, la ora 22:00 (ora României), pe Aviva Stadium din Dublin.

Acesta este un eveniment așteptat cu nerăbdare, fiind prima finală europeană pentru Atalanta și o oportunitate de a încheia un sezon istoric pentru Bayer Leverkusen.

Pentru fanii din România, meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 1.

De asemenea, meciul poate fi urmărit online prin platforma Digi Online, disponibilă abonaților Digi. Astfel, suporterii din România au posibilitatea de a urmări această confruntare de la ora 22:00, ora locală, anunță postul de televiziune.

Parcursul în competiție

Atalanta a avut un parcurs impresionant în Europa League, eliminând echipe puternice precum Sporting Lisabona, Liverpool și Marseille. Echipa din Bergamo a demonstrat un fotbal ofensiv și spectaculos, sub conducerea antrenorului Gian Piero Gasperini.

Deși au pierdut recent finala Cupei Italiei împotriva lui Juventus, Atalanta are acum șansa de a câștiga primul trofeu european din istoria clubului.

Pe de altă parte, Bayer Leverkusen a avut un sezon extraordinar în Bundesliga, unde a reușit să câștige primul titlu de campioană din istoria clubului și a rămas neînvinsă pe tot parcursul sezonului. Echipa antrenată de Xabi Alonso speră să finalizeze sezonul cu o triplă istorică, având în vedere că după finala Europa League urmează finala Cupei Germaniei împotriva lui Kaiserslautern.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Casele de pariuri arată echipa din Germania ca principală favorită, având în vedere performanțele lor remarcabile din acest sezon. Totuși, Atalanta, cunoscută pentru jocul său ofensiv și stilul de antrenorat al lui Gasperini, are potențialul de a surprinde și de a învinge echipa germană. Această finală promite să fie un duel echilibrat și spectaculos, cu ambele echipe dorind să își adjudece trofeul.

Arbitru român delegat să arbitreze finala Europa League

Partida va fi arbitrată de centralul român István Kovács, aflat la a doua finală europeană din carieră după cea din Conference League 2022. Kovács va fi asistat de Florin Marinescu și Ovidiu Artene, iar Cătălin Popa va fi prezent în camera VAR, conform anunțului făcut de UEFA.com.

Atalanta ar putea alinia următorul prim 11:

  • Musso; Djimsiti, Hien, Kolašinac; Zappacosta, Éderson, Koopmeiners, Ruggeri; De Ketelaere, Pašalić; Scamacca.

Bayer Leverkusen ar putea răspunde cu:

  • Kovář; Tapsoba, Tah, Hincapie; Stanišić, Palacios, Xhaka, Grimaldo; Wirtz; Frimpong, Adli.

Această finală reprezintă nu doar o oportunitate de a câștiga un trofeu european, dar și un bilet către faza grupelor din Champions League pentru sezonul 2024/2025.

Atalanta caută primul lor trofeu european, în timp ce Leverkusen speră să continue sezonul de vis și să adauge un nou titlu în palmares.

Citește și: Sărbătoare pe Etihad! Manchester City a cucerit titlul în Premier League pentru al patrulea an la rând

Citește și: Radu Drăgușin ofertat de unul dintre granzii Italiei! Tottenham a răspuns fără ezitare