Klaus Iohannis s-a vaccinat live contra Covid-19! Primele declarații ale președintelui

,
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis s-a vaccinat public

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a vaccinat live contra Covid-19.


In articol:

Klaus Iohannis s-a vaccinat la ora 10:00, la Spitalul Militar din Capitală, evenimentul fiind transmis live de către televiziuni și pe internet. 

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea”, a declarat Klaus Iohannis după ce a fost vaccinat contra Covid-19.

„Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție, ne vor scoate din pandemie”, a precizat șeful statului.

Klaus Iohannis preciza, recent, de ce nu s-a vaccinat încă împotriva virusului Covid-19.

„Nu cred că prin faptul că nu m-am vaccinat până acum, s-a produs vreo neîncredere în rândul oamenilor. Dimpotrivă, decizia a fost ca în prima etapă să se vaccineze tot personalul medical.

Campania de vaccinare până acum este un succes, chiar dacă unii vor să inducă altceva. La nivel european gradul de vaccinare de la noi ne poziționează pe locul 8. Ceea ce nu e rău deloc”, declara Klaus Iohannis. 

Florin Cîțu se vaccinează și el public!

Premierul României, Florin Cîțu, se va vaccina și el public mâine, la o zi distanță de președintele României, Klaus Iohannis.

"Sâmbătă mă vaccinez. Și va fi public", a anunțat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu se vaccinează și el public sâmbătă[Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea]

În etapa 1 de vaccinare, cea destinată cadrelor medicale, s-a reușit vaccinarea a 125.000 de cadre medicale din 160.000.

„Nu am să spun un procent de refuz. Atunci când vorbim de numărul de persoane vaccinate, circa 125.190, din datele din ziua precedentă, vorbim de persoane care au fost eligibile pentru vaccinare.

Adică persoane care nu trecuseră prin infecţie, care nu aveau contraindicaţii. Care nu erau în izolare la domiciliu pentru că se aflau în cursul evoluţiei bolii. Pot să spun că avem 125.000 de persoane vaccinate dintr-un număr de 160000 de angajaţi în sistemul medical”, declart colonel medic dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid. Acesta preciza că procentul de persoane vaccinate din personalul medical va ajunge la 70-80%.

Citeste si: Lista celor opt centre de vaccinare anti-COVID din București. Cum se face programarea

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum au explicat groparii din Prahova dansul pe manele alături de scheletul unei femei moarte de 16 ani

Care sunt reacțiile adverse ale vaccinului Moderna? Propectul a apărut şi în română

The New York Times dezvăluie 'răscumpărarea' independenţei plătită de către Haiti Franţei: Suma este de opt ori PIB-ul țării în 2020

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vaccinul anti-Covid care oferă imunitate pe viață! Cine l-a creat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies