Klaus Iohannis cere întărirea Flancului Estic: „Nu dorim un război cu nimeni, dar nici nu putem să tolerăm să fim slabi şi să fim atacaţi”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 17 dec 2022, 03:50

Klaus Iohannis cere întărirea Flancului Estic: „Nu dorim un război cu nimeni, dar nici nu putem să tolerăm să fim slabi şi să fim atacaţi”

Sursa: Facebook Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri că va cere întărirea Flancului Estic al NATO din partea țării noastre, pentru a nu deveni slabi în fața războiului dintre Rusia și Ucraina.

Klaus Iohannis solicită întărirea Flancului Estic al NATO din partea României.  „Noi nu dorim să atacăm pe nimeni, nu dorim un război cu nimeni, dar nici nu putem să tolerăm să fim slabi şi să fim atacaţi”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis nu-și destabilizează țara în fața unui război. Cere întărirea Flancului Estic al NATO din partea României

Potrivit președintelui Klaus Iohannis, războiul dintre Rusia și Ucraina se poartă lângă Flancul Estic al NATO și UE, motiv pentru care nu va permite ca România să fie amenințată în niciun fel, astfel că întărirea Flancului trebuie imperios făcută.

„Acest război în Ucraina se poartă lângă Flancul Estic al NATO şi al UE. Noi suntem pe Flancul Estic, noi suntem lângă Marea Neagră şi ştim că din

Marea Neagră a fost lansat atacul rusesc asupra părţii sudice a Ucrainei. Marea Neagră nu este de pe acum o teorie că ne trebuie strategie (…) este o concluzie care rezultă din realităţile din teren”
, a precizat, miercuri, la Chişinău, preşedintele țării noastre.

Citeste si: Ucraina ar fi trimis o rachetă asupra Belarusului. Alexander Lukașenko nu vrea să își implice țara în război: „Nu avem ce căuta acolo”

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Conform spuselor acestuia, Flancul Estic trebuie întărit balansat.

LIVE UPDATE Ziua 369 de război în Ucraina.  Rusia respinge planul de pace al Chinei. Volodimir Zelenski vrea să readucă steagul ucrainean în Crimeea:

„În speţă, partea sudică mai ales spre Marea Neagră trebuie să fie la fel de bine apărată ca şi partea nord din zona baltică. Voi solicita în continuare o prezenţă aliată suplimentară şi întărită pe partea noastră a Flancului Estic, pentru a putea să facă ceea ce ne spune doctrina NATO – o prezenţă puternică care descurajează, cam despre asta vorbim.

Noi nu dorim să atacăm pe nimeni, nu dorim un război cu nimeni, dar nici nu putem să tolerăm să fim slabi şi să fim atacaţi în partea vulnerabilă a Flancului Estic. Vom solicita în continuare întărirea şi creşterea capacităţii de apărare”, a susținut preşedintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Primele declarații oficiale făcute de Klaus Iohannis după discuția cu Rumen Radev, președintele Bulgariei, despre fluxul de refugiați ucraineni: „Este foarte posibil ca fluxurile de refugiaţi să crească”

Președintele român a mai precizat că acestea sunt lucrurile pe care le va declara la Summit-ul extraordinar NATO de la Bruxelles.