Iohannis, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu oamenii care părăsesc Ucraina și ajung în România?

,

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, 16 martie, la Chişinău, că România va primi atâţia refugiaţi câţi vin.


In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Chişinău, într-o conferință de presă alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, că România nu va refuza niciun refugiat ucrainean care ajunge la granițele țării.

Citeste si: Primele declarații oficiale făcute de Klaus Iohannis după discuția cu Rumen Radev, președintele Bulgariei, despre fluxul de refugiați ucraineni: „Este foarte posibil ca fluxurile de refugiaţi să crească”

"România va primi atâţia refugiaţi câţi vin"

Klaus Iohannis a precizat că nu încurajează pe nimeni să-şi părăsească ţara, dar cei care se simt ameninţaţi de război vot primi ajutor în România.

”România va primi atâţia refugiaţi câţi vin. Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă şi niciun ucrainean. Nu intenţionăm să aducem în discuţie un număr sau o cotă, este vorba despre valori în care credem. Refugiaţii trebuie ajutaţi. Câţi vin, atâţia vor fi primiţi. Este minim minimorum cât putem să facem pentru ucraineni în această perioadă extrem de dificilă şi în această situaţie catastrofală în care au ajuns ei prin agresiunea Rusiei”, a declarat, miercuri, la Chişinău, prşedintele Klaus Iohannis.  

Citeste si: Cine va câștiga războiul ruso-ucrainean și ce efecte vor simți oamenii pe termen lung, după conflict. Previziunile făcute de Fukuyama

Acesta a precizat că Româna a deschis HUB-ul de la Suceava, iar dacă va fi nevoie vor fi deschise şi altele.

 

”Nu încurajez pe nimeni din Ucraina să-şi părăsească casa şi să vină încoace, dar toţi cei care se simt ameninţaţi de război şi vor să vină la noi vor fi primiţi”, a adăugat preşedintele.  

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Bilanț coronavirus vineri, 7 octombrie 2022. Ce s-a întâmplat cu numărul infectărilor în ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătății a făcut anunțul

Ultimă oră - Parchetul a declarat ilegal primul dosar penal din Rusia privind sustragerea de la mobilizare

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Preț benzină și motorină vineri, 7 octombrie 2022: Vești bune pentru șoferi! Ce se întâmplă cu prețul carburanților la final de săptămână

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies