Klaus Iohannis, anunț oficial despre introducerea restricțiilor: "Lucrurile scapă de sub control!" Ce măsuri vor fi luate după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat?

,
Klaus Iohannis anunț
Anunțul lui Klaus Iohannis după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut în România[Sursa foto: Captură KANAL D]

Ultima zi a lunii septembrie a reprezentat un record negativ pentru România. Numărul cazurilor noi de coronavirus a depășit pragul de 2000 de îmbolnăviri, iar la scurt timp după afișarea bilanțului, Klaus Iohannis a vorbit despre introducerea restricțiilor.


In articol:

În mai multe state din Uniunea Europeană deja se vorbește despre un al doilea val al pandemiei de coronavirus, ipoteză care se conturează din ce în ce mai mult și în România. 

Vor fi introduse restricții în România? Klaus Iohannis a făcut anunțul

Bilanțul făcut public de Grupul de Comunicare Strategică a stârnit îngrijorarea tuturor. România a înregistrat, pe 30 septembrie 2020, cel mai mare număr de infectări cu coronavirus de la început pandemiei și până în prezent. Mai exact, 2158 de persoane au fost depistate cu SARS – CoV- 2. În acest context, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a vorbit, printre altele, despre introducerea restricțiilor.

Șeful statului a afirmat că deși nu își dorește ca în România să fie impuse din nou restricții, există anumite zone unde acest lucru este necesar. În momentul de față, președintele nu a anunțat restricții la nivelul întregii țării, însă i-a sfătuit pe oameni să respecte regulile de igienă și să evite deplasările inutile pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

"Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar e evident că în anumite localități și pe anumite segmente e posibil să se reintroducă anumite restricții, pentru că altfel lucrurile scapă de sub control. Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, e foarte posibil să se reintroducă local, regional anumite restricții. Opinia aproape unanimă a specialiştilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei e imininent.

Deja, cele mai multe ţări de pe continent înregistrează zilnic cifre îngrijorătoare. Nici la noi situaţia nu e mai bună. Chiar astăzi am avut un record negativ al infectărilor. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa aceste trend ascendent şi de a menţine pandemia sub control. Acest virus nu va dispărea prea curând şi în aceste condiţii până va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluţii să avem o societate şi o economie funcţionale. E important ca sistemul medical românesc să nu fie copleşit. Evitaţi deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare, respectaţi regulile de protecţie sanitară.", a spus Klaus Iohannis. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Alexandru Rafila e convins că România se află în valul doi de coronavirus: "O să devină tot mai dificil"

Operatorii de pe piaţa jocurilor de noroc online trag frâna de mână guvernului: taxa de 40% va duce la explozia ilegalităților

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Decizie de ultimă oră într-un județ din țară! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea mai multor școli

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies